Publicitat
Diners

El SOC ofereix la seva infraestructura per donar suport al SEPE

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha ofert la seva col·laboració al Servicio Público Estatal de Empleo (SEPE) per mitigar l’afectació que l’alarma sanitària pel coronavirus està provocant en alguns dels tràmits que ofereix l’organisme estatal i facilitar l’alta de les persones que volen inscriure’s com a demandants d’ocupació.

Així ho han especificat fonts del SOC, que a més afegeixen que "l’estat d’alarma i l’exigència de confinament ha obligat a tancar al públic les Oficines de Treball malgrat se segueix treballant des de dins."

Això ha provocat que alguns tràmits hagin estat ajornats i d’altres s’hagin de fer de manera telemàtica o telefònica, com la inscripció com a demandant d’ocupació per rebre una prestació, tràmit que correspon al SEPE.

Tanmateix, "les queixes que aquests dies han expressat diverses persones per l’impediment de fer aquest tràmit" han dut la directora del SOC, Ariadna Rectoret, a adreçar una carta al director general del SEPE, Gerardo Gutiérrez, en la qual li proposa "solucions en l’abordatge dels problemes" que l’ens estatal troba en la gestió de la crisi "pel que fa als tràmits vinculats al reconeixement de les prestacions".

Rectoret ha volgut transmetre al director del SEPE que l’objectiu ha de ser "garantir el drets de les persones a rebre la seva prestació" i li recorda que el requisit d’estar inscrit com a demandant d’ocupació -tot i haver proposat eliminar-lo- es manté vigent "i produeix un efecte embut que desborda el sistema" en les peticions que atén el SEPE.

Sense comunicació
Per superar aquesta situació, Rectoret ofereix ajut i col·laboració i la infraestructura del SOC, i li comunica que el SOC -tot i prioritzar les persones que el SEPE comunica com a demandants d’ocupació- també registrarà les persones sense necessitat d’esperar a la comunicació prèvia de l’ens estatal per tal que aquestes persones puguin veure reconeguda la seva prestació.

Rectoret també avança que s’està habilitant un formulari d’inscripció al web del SOC a través del qual "si la persona usuària indica que vol tramitar una prestació" se li facilitarien les dades al SEPE perquè fes els tràmits corresponents.

En aquesta comunicació la directora del SOC també demana al seu homòleg espanyol coordinació pel que fa al funcionament de les Oficines de Treball (compartides pels dos organismes) i diligència a l’hora de tramitar els expedients de regulació provocats per la crisi del coronavirus.

D’altra banda, es treballa per oferir garanties dels drets de persones beneficiàries i sol·licitants de prestacions. En aquest sentit, el SOC ha anunciat que garantirà els drets de les persones beneficiàries i sol·licitants de prestacions mentre duri la situació d’alarma provocada per la pandèmia del coronavirus. "Els terminis establerts per demanar una prestació es flexibilitzaran durant aquest període excepcional i les inscripcions com a demandants d’ocupació així com les renovacions de la demanda queden prorrogades automàticament si s’havia estat inscrit prèviament".

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top