Publicitat
Diners

Cecot avala una reforma de les pensions que arriba “10 anys tard”

Malgrat que l’acord arribi més de deu anys tard, ara serà important que s’actuï amb agilitat i diligència i en el marc del diàleg social". D’aquesta forma celebraba el president de la patronal terrassenca Cecot, Antoni Abad, el compromís de la Comissió del Pacte de Toledo per la reforma del sistema de les pensions. Des de l’entitat empresarial es destaca l’aprovació de propostes històriques com són la reordenació de les despeses de la Seguretat Social, eliminant aquelles que no li son pròpies i que l’han dut a ser un sistema deficitari o la proposta de fomentar els plans d’empresa complementaris".

Dins les propostes que la comisha ratificat, Cecot posa l’èmfasi en aquelles que ha impulsat des de la patronal, com és el fet que les prestacions no contributives corrin a càrrec dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), entre elles les derivades de polítiques d’ocupació. Els PGE han d’assumir reduccions a la cotització, prestacions assistencials (no contributives), ajuts a la jubilació anticipada, bonificació a règims especials i part de les prestacions relatives al naixement i cura del menor i complements a la pensió. "Aquesta darrera proposta, contemplada al Pacte de Toledo, recull la nostra proposta de separar prestacions contributives de les no contributives. El gener de l’any passat ja vam proposar que els PGE financessin les prestacions no contributives per generar un superàvit d’11.000 d’euros a la Seguretat Social, d’aquesta manera evitem que s’encareixi el factor treball i assolim un sistema empresarial més competitiu", explica Abad.

Una altra de les propostes fa referència als sistemes complementaris de pensions. Des de la Cecot es recolza els plans voluntaris a partir de la negociació col·lectiva, així com la demanda de millores fiscals i jurídiques per aquests sistemes i fórmules específiques de suport als salaris més baixos o carreres professionals més vulnerables. "Les cotitzacions venen vinculades als perfils professionals, si tens una economia basada en sous baixos i tens per davant el pagament de pensions altes és obvi que hi haurà un dèficit important", explica Antoni Abad, "més enllà de la possibilitat de promoure la complementarietat en les pensions des de la Cecot veiem un argument de pes per provocar definitivament el canvi de model productiu que reclamem amb els sindicats. El context actual és idoni per forçar les reformes estructurals pendents que tenim a Espanya des de fa molts anys i que els cicles polítics no han permès posar en marxa. Si actuem amb el consens de tots els agents econòmics i socials de manera racional, estratègica i ràpida tenint en compte el compromís amb els fons europeus per la reactivació podem provocar grans transformacions que generin llocs de treball més qualificats, amb majors cotitzacions".

Inmigració
Per últim, la patronal considera avalades les propostes realitzades en el seu informe de 2018 sobre creixement econòmic i social en base a la població activa, és la immigració. En aquest apartat el Pacte de Toledo proposa canalitzar el flux de migracions amb mecanismes que garanteixin la incorporació d’immigrants al mercat de treball; facilitar la gestió dels tràmits de contractació, afiliació i integració en el sistema; afavorir la integració social dels treballadors immigrants i les seves famílies.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top