Publicitat
Diners

5,3 milions per desenvolupar el projecte Reempresa fins al 2023

El Govern ha aprovat concedir 5,3 milions d’euros a la Fundació Cecot Innovació per desenvolupar el programa "Suport a la continuïtat empresarial mitjançant el creixement: Reeempresa 2020", que pretén fomentar la transmissió empresarial i evitar el tancament de negocis per falta de relleu. Amb aquesta subvenció directa, vehiculada a través del Departament d’Empresa i Coneixement, la Fundació de la Cecot, patronal multisectorial que promou i defensa els interessos de les empreses catalanes, podrà finançar aquest programa el 2020 i fins al 2023.

La subvenció s’emmarca en les actuacions que impulsa el Govern de foment de la competitivitat empresarial; d’impuls a l’emprenedoria i a la creació, creixement i consolidació de noves empreses; i a la generació d’ocupació. La Generalitat, amb aquest suport, vol garantir el finançament i la continuïtat d’aquesta iniciativa estratègica que se suma a les mesures per pal·liar els efectes econòmics de la Covid.

La Fundació Cecot Innovació té com a objectiu oferir els seus serveis per ajudar les empreses en el repte de ser cada dia més competitives i donar-los suport per al desplegament i la sistematització de la innovació com a procés integrat en el desenvolupament de productes i en la millora contínua de les organitzacions. En l’àmbit de l’emprenedoria, ofereix assessorament per a la creació d’empreses i també per al creixement empresarial.

En aquest context, la Fundació Cecot Innovació promou aquesta iniciativa Reempresa, que funciona com a espai físic i virtual per tal de coordinar els serveis efectius de suport en els processos de transmissió d’empreses. Des de la seva posada en marxa, el 2011, segons la Cecot, Reempresa ha evitat el tancament de més de 2.900 negocis a tot Catalunya i la pèrdua de més de 8.000 llocs de treball.

El projecte "Suport a la continuïtat empresarial mitjançant el creixement: Reempresa 2020" es presenta com un model de creixement empresarial per tal d’oferir un nou patró d’emprenedoria en què participin empreses, empresaris i emprenedors, mitjançant la transmissió d’empreses. Es fonamenta en el context socioeconòmic actual que, en relació amb la transmissió d’empreses, obliga a dissenyar nous serveis per donar resposta a les necessitats d’empreses i persones emprenedores.

La iniciativa persegueix quatre objectius estratègics: detecció més inicial d’empreses amb dificultats (early warning), susceptibles de ser transmeses; segmentació dels mercats (comerç, indústria i turisme) i definició de metodologies específiques de transmissió d’empreses per a cada mercat; focalització en el creixement de les empreses transferides; i monitoratge i propostes de polítiques públiques.

Municipis petits
D’altra banda, la patronal Cecot i la Gerència de Serveis de Comerç de la Diputació han signat un conveni per impulsar la iniciativa "Reempresa Municipis Petits – Impulsem el comerç local", amb l’objectiu de fer arribar els serveis de Reempresa als municipis de menys de 15 mil habitants de la demarcació. La pretensió d’aquest conveni, que té una durada de dos anys, és evitar la desertització comercial i facilitar la transmissió de negocis als municipis petits de la província.

Apuntat també que el Gremi de la Fusta s’ha adherit al Centre de Reempresa de Catalunya amb l’objectiu d’evitar el màxim de tancaments de negocis del sector al territori per falta de relleu.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top