Publicitat
Diners

Internacionalització virtual

"Les empreses al món. Què ens espera en el nou ordre mundial?". Aquest era l’enunciat que envoltava la cinquena edició de la Jornada d’Internacionalització que va organitzar la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa i que a conseqüència de la Covid-19 es va realitzar de forma virtual. La Xina i els Estats Units, mercats estratègics, han estat el centre de la cinquena Jornada d’Internacionalització, que va comptar amb casos d’èxit d’empreses.

En la sessió inaugural, la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa va exposar que "El comerç exterior seguirà tenint un pes important".

Clàudia Canals, Lead Economist de CaixaBank Research, va destacar que "Tot i que el 2020 es recordarà com un any d’enorme contracció de l’economia global, cal tenir en compte el grau de recuperació que poden assolir algunes economies, entre les quals destaquen la Xina i els EUA"

De la mà de Joan Raventós, corresponsal de TV3 a Brussel"les, Pol Morillas, director de Barcelona Centre for International Affairs – CIDOB i Amadeu Jensana, director del departament d’Economia i Empresa de Casa Àsia, es va dur a terme una taula rodona, sobre la situació actual als mercats de la Xina, els Estats Units i d’Europa davant el Brexit.

El panell de casos d’èxit, sobre com afrontar la internacionalització malgrat la situació actual, aquest panell va ser moderat per Iolanda Pujol, responsable de promoció comercial internacional de la Cambra de Terrassa.

Va comptar amb Albert Ventura, president d’IMC Toys- empresa que dissenya i fabrica joguines i està present a més de 60 països, amb filial pròpia a Àsia, Europa i als Estats Units- va exposar, que "fins al 2000, IMC Toys era un petit distribuïdor de joguines local . Al final aquest model de negoci es va esgotar i va aparèixer la paraula crisi. I gràcies a aquesta crisi, vam decidir convertir-nos en fabricants de joguines . Ara, és una companyia 20 vegades més gran que la de l’any 2000 i el 80% del negoci es realitza fora. La internacionalització no era una opció, sinó una necessitat".

Montse Martí, CEO de Martiderm, una empresa de dermocosmètica amb presència internacional a més de 30 països i que va entrar al mercat asiàtic el 2016, va afirmar durant la seva ponència, que en aquest moment de crisi de la Covid-19, no "han parat la màquina" i que la utilització de les eines digitals els ha servit de molt i, inclús, han pogut seguir obrint mercats.

Estratègia diferent
Joana Cortada, export manager de Vitae Health Innovation – un laboratori que fabrica i distribueix complements nutricionals- va explicar que, l’any 2014, va entrar al mercat britànic, però, en aquest cas, en comptes de fer-ho a través de distribuïdors, ho van realitzar amb presència directa i amb el suport de partners locals.

Joana Cortada també va remarcar en la seva intervenció que "el fet d’adoptar aquesta estratègia comercial ens ha permès anar coneixent el mercat, anar creixent amb el coneixement que anàvem obtenint i sobretot, tenir una estratègia molt àgil i flexible ".

La sessió va finalitzar amb la cloenda a càrrec del president de la institució, Ramon Talamàs.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top