Publicitat
Diners

Treball destinarà 112 mil euros al projecte Reempresa de Cecot

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, i el president de Cecot, Antoni Abad, van formalitzar ahir al migdia la renovació del conveni de col·laboració entre el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i la patronal vallesana per assegurar la continuïtat i l’impuls al llarg del 2021 del Centre de Reempresa de Catalunya, projecte de Cecot que té per objectiu fomentar la transmissió empresarial i evitar el tancament de negocis per falta de relleu. El conveni presentat ahir compromet el Departament a destinar al programa 112.000 euros l’any vinent, uns diners que permetran desplegar les actuacions (orientació, prospecció, consultoria, assessorament i acompanyament i formació per a reemprenedors, entre d’altres) que ofereix Reempresa.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, va definir ahir la renovació del conveni de col·laboració com "una de les millors vies en polítiques actives d’ocupació i a la vegada, de suport empresarial". "Estem vivint un moment econòmic molt complex, vinculat a la crisi sanitària de la Covid-19, en el que té encara més sentit el projecte Reempresa, i continuarem treballant per aconseguir que no morin les empreses i, a la vegada, donar oportunitats a les persones en situació d’atur", va assegurar El Homrani.

"Una política d’èxit"
El titular de Treball va afegir que, en aquesta situació, "ens trobarem que hi ha gent que decideixi abaixar la persiana, i si som capaços de trobar una persona que n’agafi el relleu, és molt millor per tothom, ja que és molt més fàcil emprendre en un projecte que està viu i consolidat, que no en un que s’ha de crear de zero".

A més, el conseller va recordar que "Reempresa és una política d’èxit, un exemple de com evitem la mortalitat empresarial". "El 90% de les empreses que es mantenen via Reempresa, tenen continuïtat i això és el doble del que passa amb els projectes que s’inicien des de zero", va mencionar.

"Hi ha una relació entre els tècnics de Cecot i els tècnics de les oficines del SOC" i l’opció d’agafar el relleu d’un negoci ja en marxa la direcció del qual vol cedir "es planteja com una de les opcions" a les persones en atur que volen emprendre, va detallar el conseller, que va puntualitzar que hi ha més persones amb voluntat de reemprendre que oferta de negocis i "aquí és on estem treballant conjuntament".

Per la seva banda, Antoni Abad, president de la Cecot, va explicar que la relació entre el Centre de Reempresa de Catalunya i el SOC es va iniciar el 2016 i que han aconseguit "un èxit molt més gran del que ens imaginàvem". De fet, Abad va comentar que des de l’inici de la col·laboració s’han assolit uns 600 casos de transmissions d’empreses on la persona reemprenedora es trobava en situació d’atur (al voltant d’un 40% del total) i s’han salvat uns 1.700 llocs de treball. "La paradoxa és que no només aconsegueixen feina per a ells mateixos sinó que ajuden a salvar molts llocs de treball", va dir el president de Cecot.

Des de 2011, any en què es va posar en funcionament, el projecte Reempresa ha afavorit més de 2.700 transaccions de compravenda d’empreses i ha salvaguardat més de 7.200 llocs de treball.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top