Publicitat
Diners

Zona Franca i Leitat amplien la seva factoria en impressió 3D

La Zona Franca de Barcelona i el centre tecnològic Leitat han ampliat les instal·lacions de la primera incubadora europea d’alta tecnologia en impressió 3D, la 3DFactory Incubator. Les instal·lacions han crescut un 40%, passant dels 600 metres quadrats inicials als 1000.

Aquesta ampliació es produeix un any i mig després de la inauguració de la 3DFactory Incubator, que, segons els seus promotors, "ha superat totes les expectatives inicials i en l’actualitat compta amb 42 empreses incubades". La decisió ha estat fruit "del gran acolliment i interès que la iniciativa ha despertat en el seu primer any de funcionament". Les expectatives preveien acollir a 100 empreses durant els primers cinc anys.

La nova superfície es destinarà a augmentar l’oferta i els serveis del laboratori de la factoria amb la instal·lació de nous equips de post-processat de peces. Entre aquests equips es troba la HP Jet Fusion 3D 4200 Processing Station, que es farà servir per al processament de peces impreses amb poliuretà termoplàstic flexible (TPU), que fins ara no estava a disposició de les empreses. La factoria comptarà també amb un equip de grafitat de peces mitjançant sorrejat/granallatge, un equip de neteja i tractament de superfícies mitjançant aire comprimit i un equip de tenyit per poder oferir peces amb acabat de color, assenyalen la Zona Franca i el Leitat.

Les 42 empreses de la incubadora pertanyen a sectors tan diversos com la robòtica, la salut, la mobilitat, la consultoria, els béns de consum, les noves tecnologies, la logística o la química. Joan Parra, CEO i viocepresident executiu del Leitat, afirma que la diversitat de sectors confirma que la impressió 3D és "un sistema de producció versàtil, eficient i competitiu".

Modalitats
La societat ofereix tres modalitats d’incubació a les seves empreses: amb oficina pròpia, incubació virtual o a través d’un espai en la zona de "coworking".

Tots els projectes tenen a la seva disposició "una àmplia gamma de serveis al llarg de la cadena de generació de valor". Són la producció, la consultoria de negoci, la comercialització i certificació i l’accés a un laboratori amb vuit tecnologies diferents de producció 3D, equips de post-procés i metrologia.

El terrassenc Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, destaca la importància de la factoria com a iniciativa "per a posicionar la ciutat de Barcelona com un pol d’atracció per a empreses de tot el món que vulguin apostar per la indústria 4.0". Per al consorci suposa "una gran satisfacció" la gran acollida del projecte.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top