Publicitat
Diners

La Cecot vol projectes per transformar l’economia per valor de 500 milions

El passat maig la Comissió Europea va anunciar el Pla de Reactivació per als seus estats membre, condicionant-lo a reformes estructurals, i des de llavors la Cecot ha estat treballant en l’articulació de mesures, propostes i projectes per impulsar el canvi de model econòmic que necessita el país i basades en els tres vectors que la UE ha marcat en el Pla de Reactivació i que orientaran la inversió dels fons Next Generation: la digitalització, la reindustrialització i la transició ecològica.

"Els agents econòmics i socials fa dècades que proposem reformes estructurals per a fer avançar l’activitat empresarial, tenint en compte la cohesió social i intentant millorar l’economia global i no s’ha avançat perquè s’han supeditat als cicles polítics, i les visions electoralistes frenen qualsevol mena d’iniciativa a mitjà o llarg termini", diu el president de la Cecot, Antoni Abad. "Així ho vam traslladar en el seu dia a la presidenta de la Comissió Europea, a qui vam demanar tenir en compte la veu dels representants empresarials abans de la presa de decisions transcendentals en matèria econòmica".

Abad afegeix que "aquests fons són una oportunitat única per reactivar el nostre teixit productiu, fonamentalment autònoms, microempreses i pimes. Des de la Cecot farem un seguiment del destí d’aquests perquè hi ha cert risc a què, per comoditat de gestió administrativa, es vulguin concentrar projectes en pocs gestors".

Fruit de la tasca de l’equip de Fundació Cecot Innovació, la patronal ha presentat fins a nou línies de projecte per un valor d’inversió de 500 milions d’euros i que espera poder finançar mitjançant els Fons Next Generation de la UE.

En els plantejaments de projecte, la Cecot intensifica la relativa a la descarbonització de l’economia mitjançant l’autogeneració i autoconsum d’energia elèctrica per part de les empreses, en especial aquelles dedicades a producció industrial i aquelles amb un consum intensiu elèctric. Aquest eix de treball va orientat a modernitzar les infraestructures i reconvertir les indústries perquè siguin sostenibles.

També en l’àmbit de la sostenibilitat i específicament en l’economia circular, la Cecot proposa la definició d’un projecte destinat a la posada en marxa de tecnologies

netes en el sector del tèxtil amb perspectives de futur i acceleració del desenvolupament i l’ús d’energies renovables.

Una altra línia de treball està basada en la cooperació i una extensa xarxa d’aliances amb entitats, centres de recerca i empreses orientada a la nova generació d’emprenedors, a una forma d’entendre l’emprenedoria des del valor que aporta la convivència intergeneracional.

Transformació d’empreses
El desenvolupament de mecanismes per a les empreses en risc per tal d’evitar el seu tancament i, fins i tot, iniciar una nova etapa de creixement també forma part del port-foli estructurat per l’entitat, i que inclou una línia per a la digitalització d’eixos comercials, tres més a l’acompanyament i transformació d’empreses i persones cap a un entorn altament digital, i cap a l’adaptació dels sistemes educatius en suport de les competències digitals i l’educació i la formació professional a totes les edats.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top