Publicitat
Diners

La Cecot lamenta l’ajornament electoral, però no recorrerà

La patronal Cecot va reiterar ahir la seva preocupació per l’ajornament electoral a Catalunya, encara que va rebutjar recórrer-ho als tribunals, perquè entén que correspon a la classe política, i no a les entitats empresarials, la decisió de quan s’han de celebrar eleccions. Així i tot, cal recordar que l’ajornament dels comicis està pendent de diversos recursos al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La Cecot creu que Catalunya necessita una estabilitat política que permeti reduir el nivell d’incertesa actual i l’execució de les polítiques públiques que ajudin a superar aquesta crisi sanitària, social i econòmica, segons explica la patronal a través d’un comunicat.

En aquest sentit, afirma la patronal en la nota, "ajornar els comicis suposa no comptar amb un Govern i un Parlament realment operatius fins al mes de setembre, cosa que retarda la presa de decisions respecte a les mesures i propostes per a la reactivació i la recuperació econòmica que necessitem".

"Hem tornat a una situació que demostra el fracàs de la política", lamenta la Cecot, que entén no obstant això que "l’acció política l’han de saber dur a terme els polítics" i que les entitats empresarials han de centrar-se a exigir l’engegada de mesures d’ajuda a empreses i autònoms.

L’entitat entén els criteris sanitaris que han portat el Govern a prendre la decisió, però recorda que fa mesos que es podria haver previst un escenari com el que tenim des del punt de vista epidemiològic i l’administració es podria haver anticipat, plantejant alternatives per poder votar.

"A la Cecot considerem que el vot electrònic, com a alternativa al vot per correu i al presencial, pot ajudar a fomentar la participació de gran part dels ciutadans i també permetria participar en igualtat de condicions, malgrat les situacions personals i des de qualsevol lloc mitjançant qualsevol dispositiu amb connexió a internet", afirma l’organització que presideix Antoni Abad.

L’ajornament de les eleccions al 30 de maig, acordat pel Govern amb l’aval del conjunt de forces parlamentàries excepte el PSC, està pendent que el TSJC resolgui diversos recursos presentats ahir. La sala contenciosa del TSJC té ja a les seves mans quatre recursos contra l’ajornament electoral, un dels quals sol·licita que s’adoptin mesures cautelaríssimes.

Drets fonamentals
La primera a recórrer l’ajornament al 30M ha estat la Lliga Democràtica, una força extraparlamentària del catalanisme moderat, que ha anunciat la presentació de "dos escrits d’interposició d’un recurs contenciós administratiu pel procediment de protecció de drets fonamentals i un escrit d’interposició de recurs contenciós administratiu ordinari". Segons la Lliga, hi ha hagut un "abús de poder inacceptable", ja que el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, "no té atribucions per deixar sense efecte una convocatòria electoral i molt menys per tornar a convocar eleccions quan consideri que es donen les circumstàncies oportunes".

Segons el TSJC, la formació animalista PACMA va presentar un recurs la setmana passada, quan encara es mantenia el 14 de febrer com a data de les eleccions. De moment, també han presentat recurs un particular, Esquerra en Positiu i Federalistes d’Esquerres.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top