Publicitat
Diners

Les cooperatives també poden ser una opció per al relleu empresarial

Els catorze ateneus cooperatius de Catalunya, entre ells, l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental, han signat un conveni de col·laboració amb el Centre Reempresa de Catalunya (creat per la Fundació Cecot Innovació i la Fundació Privada per a la Promoció de l’Autoocupació a Catalunya) per potenciar el relleu empresarial a través de cooperatives i impulsar, així, l’economia social i solidària.

En l’acte de presentació de l’acord, que va tenir lloc ahir, Marcel Vidal, de Ponent Coopera, va destacar que el conveni ajudarà a solucionar una de les grans problemàtiques amb què es troben. "La majoria d’emprenedors desconeixen les possibilitats del cooperativisme i els empresaris que estan a punt de tancar tampoc acostumen a valorar aquesta opció per donar continuïtat als seus negocis", va assegurar.

A més, un dels principals obstacles dels ateneus per tirar endavant relleus cooperatius és la dificultat de preveure possibles tancaments d’empreses, un aspecte en què treballa Reempresa, que impulsa un nou model d’emprenedoria, pel qual una persona emprenedora pren el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent, comprant-la per continuar l’activitat, salvaguardant el patrimoni empresarial, individual i col·lectiu.

Ara, en el marc del conveni, Reempresa derivarà les empreses i persones usuàries interessades en el relleu cooperatiu als ateneus per tal que puguin rebre els seus serveis i beneficis. A més, atendrà i informarà els negocis i usuaris provinents dels ateneus per facilitar aquest tipus de relleu en la transmissió empresarial.

Per la seva banda, la Xarxa d’Ateneus Cooperatius treballarà arreu del territori per donar a conèixer la fórmula de cooperativa a les iniciatives de persones treballadores i empreses properes al tancament d’activitat per tal de poder continuar totalment o parcialment el negoci sota aquesta tipologia.

Resiliència
"Les cooperatives han demostrat ser una forma empresarial amb alta capacitat de resiliència en temps de crisi perquè centren el focus en les persones i en mantenir els seus llocs de treball i no tant en els beneficis o altres qüestions", va assegurar ahir el director general d’economia social, tercer sector i cooperatives, Josep Vidal. Unes paraules que va recollir el president de Cecot, Antoni Abad, que va destacar que "el cooperativisme és un model consolidat i d’èxit en el foment de l’activitat econòmica", al qual ara s’hi afegeix una potencialitat addicional, la de fer-ho a través de negocis o empreses ja existents.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top