Publicitat
Diners

Els treballadors de Correus, pendents de desencallar el conflicte

Els repartidors, que han presentat un preavís de vaga, es reuneixen dilluns amb l’empresa

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, es va reunir dijous amb el comitè de vaga / Rafel Casanova-BCF

Els treballadors de les tres unitats de repartiment de Correus de Terrassa estan cansats de la sobrecàrrega de treball que han de suportar a causa de la falta de personal i la gran quantitat de paqueteria que han de repartir, diuen. Per això a finals d’abril van decidir en assemblea presentar un preavís de vaga de mitjà jornada a partir del 31 de maig i fins al desembre, pendents encara de veure com l’articulen. Aquest dilluns, però, tenen prevista una reunió amb la direcció de l’empresa per intentar desencallar el conflicte.

“Demanem que els llocs de treball estructurals que fa anys que es cobreixen només amb contractacions intermitents es cobreixin amb contractes fixes i que es cobreixin també les baixes, les vacances i els excessos de feina”, explica Carmen Calvo. “Correus és l’empresa designada per l’Estat per donar el servei postal universal i la companyia està prioritzant la paqueteria, que és la part privada”, afegeix.

Segons explica la representant sindical, l’empresa ha començat a contractar personal, “però són contractes molt precaris, de quinze dies o un mes”, diu, alhora que es mostra poc confiada d’obtenir resultats en la reunió del dilluns vinent. “Depèn de com vagi la trobada decidirem en assemblea què fem, però l’experiència que acumulem i el que veiem que està passant a Sabadell i altres llocs fa que no tinguem gaires esperances”, comenta.

Aquest dijous l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, els va oferir suport institucional. El primer edil té previst reunir-se amb el cap de distribució de la zona 3 de Correus i li traslladarà les demandes dels treballadors del servei.

A la unitat de repartiment 4 (UR4) de Sabadell fa 40 dies que estan en vaga amb una aturada del servei que afecta uns 70.000 sabadellencs veïns de la zona nord de la ciutat. A l’oficina de repartiment de Correus de Reus està plantejada una vaga per al pròxim 20 de maig convocada per CGT. I ahir el mateix sindicat, juntament amb SiPcte, van anunciar una altra convocatòria de vaga les quatre últimes hores de tots els torns a tots els centres de treball de la província de Barcelona per als dies 2, 3 i 4 de juny.

Els treballadors de Correus de Terrassa presenten un preavís de vaga

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top