Publicitat
Diners

La Cecot veu l’acord del G7 com el preludi a una harmonització tributària comunitària

Per a la patronal suposa una passa endavant cap a una tributació equitativa i justa, sobre tot des del punt de vista de les petites empreses

El president de la Cecot, Antoni Abad
Publicitat

La Cecot ha rebut, positivament, l’anunci d’un acord històric entre els països del G7 per reformar el sistema fiscal global europeu i fer que les grans empreses mundials facin una major contribució als països on desenvolupen la seva activitat.

Els ministres d’Economia van arribar a un pacte per fixar un impost mínim global, en principi del 15%, a les grans empreses tecnològiques, un fet davant el qual Antoni Abad, president de la Cecot, afirma que “si volem un sistema fiscal just, dur a terme aquest acord serà imprescindible. “És un repte global que alguns països han intentant tractar en solitari i amb el temps ha quedat patent que un país sol no ho pot fer. Cal un acord transnacional com el d’aquest cap de setmana”, sosté el president de la patronal.

Des de l’associació empresarial s’interpreta aquest pacte com un preludi a una harmonització tributària que beneficiarà la ciutadania i el desenvolupament dels països però també les microempreses i les pimes. Des de la Cecot expliquen que el teixit de pimes és qui assumeix el percentatge més gran de la càrrega impositiva a la majoria dels països i qui suporta el pes de la pressió fiscal perquè són empreses poc deslocalitzades a diferència de les grans empreses mundials que operen a tot el món però que només contribueixen i aporten beneficis a un únic estat. En aquest sentit, “el fet que s’hagi arribat a un acord transnacional d’aquest tipus suposa una passa endavant cap a una tributació equitativa i justa, sobre tot des del punt de vista de les petites empreses que, en estar menys deslocalitzades, assumeixen i suporten el gran gruix impositiu dels països”, diu Abad.

“A partir d’aquí, des del sector empresarial demanem que aquests acords transnacionals que han de permetre arribar a una harmonització tributària de les societats realment es desenvolupin i es faci d’una manera ràpida i efectiva”, conclou el president de la Cecot.

Publicitat
To Top