Publicitat
Diners

Ficosa subministra més de 6 milions de càmeres de visió posterior en set anys

Els components electrònics es fabriquen a Viladecavalls, on també s’encarreguen del desenvolupament

Surround View System ofereix una visió 360º / Ficosa

La multinacional catalana Ficosa, que té la seva principal planta productora i centre tecnològic a Viladecavalls, ha venut més de 6 milions de càmeres de visió posterior des de 2014, quan va començar a comercialitzar aquesta solució per a diversos vehicles.

La companyia, que es dedica a la investigació, desenvolupament, producció i comercialització de sistemes de visió, seguretat, comunicació i eficiència per a l’automoció, ha vist com els bons resultats assolits en aquest segment s’han vist impulsats els últims anys. L’empresa ha duplicat les xifres de vendes en només tres anys, superant les previsions establertes.

25 milions el 2028
Josep María Forcadell, director de la Business Unit d’ADAS de l’empresa, apunta que “aquesta fita consolida el lideratge de la companyia al mercat de sistemes de visió i reafirma la forta transformació tecnològica portada a terme per passar de proveir sistemes de visió convencionals basats en miralls a càmeres d’alt component tecnològic”. De la mateixa manera, Forcadell comenta que l’organització preveu experimentar un gran creixement en aquest segment, amb el pronòstic “d’arribar als 25 milions de càmeres de visió posterior venudes el 2028”.

Ficosa subministra aquesta solució a grans marques del sector automobilístic, com les integrants del Grup Volkswagen (Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda i MAN), McLaren, Tata Motors i BYD.

La companyia fabrica tant càmeres analògiques, com de digitals, que proporcionen un major rang de visió i una màxima resolució en les condicions més exigents. A més, les ha integrat també al sistema Surround View System, que mitjançant quatre càmeres perimetrals i una unitat de control, ofereix una visió 360°, aportant imatges des de múltiples perspectives i una assistència en maniobres d’aparcament des de qualsevol angle mort.

“Gràcies al desenvolupament tecnològic i de les nostres capacitats en enginyeria i producció podem dur a terme un roadmap de desenvolupament de nous productes en els pròxims anys”, diu Forcadell. De moment, la multinacional treballa en una nova versió del Surround View System que incorporarà noves funcions orientades a incrementar la seguretat, com la detecció de vianants a l’inici de la maniobra de forma que el sistema pugui llançar una frenada d’emergència.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top