La Cecot demana unes noves bases de cooperació publicoprivada
La patronal es reivindiquem com un agent a tenir en compte en els processos de presa de decisions per part dels Governs i aposta "per una nova governança que apoderi la societat civil"

- “L’esport i el Dret són dos mons molt complexos i molt amplis”
Ara a portada

- Laura Massallé
- Redactora a Diari de Terrassa
Publicat el 30 de juny de 2021 a les 07:00
Actualitzat el 30 de juny de 2021 a les 07:45
La patronal terrassenca Cecot va experimentar un notable creixement del volum de gestió l’any 2020 en serveis essencials. Entre març i desembre l’organització empresarial va incrementar un 78% el nombre de consultes ateses per bústia virtual (25.583 en total) i un 17% el volum de trucades ateses (21.094). A més, les circulars informatives generades van ser un 53% més de les realitzades el 2019 i l’àrea d’assessorament va incrementar un 55% les consultes habituals, sobretot les relatives a laboral i a finançament i fiscalitat.
Així ho va explicar aquest dilluns el seu president, Antoni Abad, en una assemblea general ordinària de l’entitat en què va destacar com l’ús de les noves tecnologies ha permès incrementar el nombre de sessions informatives un 23% respecte a l’any anterior, amb un volum d’inscripcions que ha augmentat un 196% i una participació que també s’ha vist incrementada en un 193%.
La patronal, que ha elaborat diferents informes i documents de propostes per a l’administració per a la reactivació econòmica, assegura que les seves prioritats per al 2021 se centren a mantenir el nivell d’informació permanentment al soci envers tot allò que pot afectar la seva competitivitat i supervivència, ajudar en la seva reactivació, especialment en tot allò relatiu a la seva digitalització i emfatitzar la tasca de suport en el procés de transició energètica, aspectes en què defensen que és necessària la cooperació de l’administració, dels representants empresarials i d’experts de referència.
Els participants a l’assemblea van expressar la necessitat, diuen, d’obrir un debat sobre “la creixent tendència a voler municipalitzar o publificar els serveis”, davant d’una incipient situació de reactivació econòmica. “Hem d’elevar el debat més enllà del simplisme que suposa que tot allò públic és bo i que tot allò privat és sospitós; necessitem unes noves bases de cooperació publicoprivada que es complementin i que assoleixin resultats en benefici dels usuaris”, van indicar.
“La Cecot representa un teixit empresarial implicat i compromès socialment i per això ens reivindiquem com un agent a tenir en compte en els processos de presa de decisions i apostem per una nova governança que apoderi la societat civil”, sosté Abad, que va indicar que la patronal posarà en marxa la redefinició d’un nou pla d’acció per als pròxims anys que emfatitzi la personalització en l’acompanyament empresarial. “Cada empresa té necessitats diferents en funció del sector, de l’activitat que desenvolupa i del moment o l’etapa vital en què es troba. Així que el segon semestre ens centrarem a elaborar un nou Pla estratègic que començarem a implementar el 2022”, va comentar el president.
Notícies recomenades
-
Diners BBVA, CaixaBank i el Banc Santander disparen beneficis
-
Diners El Vallès Occidental va registrar cinc ERO el març, dos d'ells a Terrassa
-
Diners Hannun va assolir unes vendes netes de 7,3 milions d'euros el 2024, un 4,5% més que l'any anterior
-
Diners Només un 52% de les empreses ha iniciat l'activitat amb normalitat aquest dimarts