Publicitat
Diners

Més ofertes de feina però més temporals

La Cecot constata un creixement moderat en les ofertes de feina gestionades, però baixa la contractació indefinida

El mercat laboral comença a recuperar-se de mica en mica després de superar els moments més complicats de crisi després de l’esclat de la pandèmia. Els últims mesos, la llista d’aturats s’ha anat reduint moderadament i sembla que les ofertes de feina comencen a augmentar, tot i que tímidament. Cecot Persona i Treball n’és un exemple.

L’àrea de la patronal que actua com intermediador laboral entre l’oferta de treball de les empreses associades i els demandants de feina, ha gestionat el segon trimestre de 2021 un 24% més d’ofertes de feina que el primer trimestre i un 41% més respecte del mateix període de l’any anterior.

Pere Ejarque, responsable d’Intermediació Laboral a la Cecot, explica que aquest segon trimestre del 2021 dona continuïtat al canvi de tendència que la patronal va experimentar ja els primers mesos de l’any. “Recordem que veníem de tres trimestres continuats de davallada d’ofertes de feina i d’estancament generalitzat per impacte de la pandèmia”, destaca Ejarque, que espera que “malgrat que el ritme d’aquest increment sigui moderat, el pròxim semestre el nombre d’ofertes continuï remuntant”.

L’àrea industrial lidera el percentatge més alt d’ofertes de feina gestionades mitjançant la borsa de treball de la patronal aquest segon trimestre arribant a un 28% del total, seguida de prop per l’àrea d’administració, amb un 21%, i l’àrea de producció, amb un 17%.

Les principals ocupacions sol·licitades per les empreses en el segon trimestre han estat les relatives a electromecànica, manteniment industrial, torneria i soldadura dins l’àrea industrial. En el cas d’administració, les més demandades han estat les relacionades amb les tasques d’auxiliar d’administració (perfil generalista, personal tècnic d’administració i d’administració de personal). Pel que fa a l’àrea de producció, els perfils d’operari de producció i de peonatge de producció han suposat el gruix dels requeriments.

33% de contractació indefinida

El 33% de les ofertes de feina que ha gestionat la Cecot durant el segon trimestre del 2021 oferien contractació laboral indefinida, 17 punts percentuals més respecte de les dades del mateix període de l’any passat però 15 punts menys respecte del primer trimestre de 2021. “La incertesa que projecta encara la situació pandèmica està generant certa cautela entre les empreses a l’hora de plantejar noves contractacions indefinides a tots els sectors d’activitat. Fins i tot en aquells que tradicionalment generen ocupació estable i són menys sensibles a la variabilitat dels períodes estacionals com la indústria”, reflexiona Ejarque.

Pel que fa a les persones que han buscat feina durant el segon trimestre de l’any a través de la patronal terrassenca, el 58% dels currículums gestionats han estat de persones amb estudis terciaris, és a dir, amb cicles formatius de grau superior o estudis universitaris. La majoria, un 53%, han correspost a homes. A més, un 73% pertanyien a persones menors de 45 anys.

Publicitat
Més ofertes de feina però més temporals
To Top