Publicitat
Diners

L’activitat empresarial es recupera

L’estudi trimestral de la Cambra de Comerç mostra indicadors positius per primer cop en pandèmia

Les expectatives dels empresaris de la demarcació indiquen que continuarà aquesta tendència / Nebridi Aróztegui

L’activitat empresarial de Terrassa i les poblacions de la seva demarcació evidencia símptomes de recuperació. Per primer cop des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19, l’estudi econòmic trimestral de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa mostra indicadors positius en la marxa dels negocis de la zona.

Un 23,3% de les empreses enquestades en l’informe corresponent al segon trimestre de 2021 manifesta una evolució positiva dels seus negocis, quan el trimestre anterior eren només un 15,6%. El percentatge de companyies que han mantingut una activitat estable passa del 50,5% al 54,5% i les que l’han vist disminuïda baixa més de deu punts, del 33,9% al 22,2%.

Durant el segon trimestre de 2021 la marxa dels negocis per al conjunt d’empreses de la demarcació de Terrassa, doncs, ha millorat sensiblement. La tendència positiva es va iniciar durant el tercer trimestre de 2020, però no ha estat fins ara quan les valoracions positives han superat les negatives i, per tant, s’assoleix un saldo positiu d’un punt percentual.

A més, les expectatives per als pròxims mesos mostren un valor positiu de 5,4 punts, quelcom que indica que els empresaris enquestats confien que continuarà la recuperació econòmica. De fet, si ens centrem només en la quarantena d’empreses representades en el ple de la Cambra, aquestes ja exposen dades sobre el tercer trimestre, encara més positives que les del segon. En aquest cas, un 65,6% dels enquestats assegura que l’evolució de la seva activitat el tercer trimestre ha estat positiva, un 28,1% presenta un estancament i un 6,3% esmenta que ha registrat menys activitat.

La capacitat productiva, a l’alça
El grau d’ús de la capacitat productiva per al conjunt de la indústria de la demarcació també millora. Durant el segon trimestre de 2021 s’ha situat en el 66,9% de mitjana i ha augmentat 1,4 punts amb relació al grau assolit durant el primer trimestre d’enguany i 12,1 punts respecte del mateix trimestre de l’any 2020.

L’estudi també fa èmfasi en l’augment del nombre de treballadors de la demarcació inscrits a la Seguretat Social. Durant el segon trimestre de 2021 el nombre d’inscrits al règim general va ser de 152.398 persones, el que representa un increment del 3,90% amb relació al mateix període de 2020 i de l’1,17% en comparació amb el primer trimestre d’enguany, seguint una tendència sostinguda a l’alça iniciada durant el tercer trimestre de 2020.

Les xifres actuals se situen en valors propers als assolits durant el 2018, però queden encara lluny del màxim aconseguit durant el primer semestre de 2019 quan es va arribar al voltant de 155 mil treballadors inscrits.

Pel que fa al nombre de treballadors autònoms, es van situar en 31.137 durant el segon trimestre d’enguany, xifra que representa un augment de l’1,66% anual i del 0,7% trimestral. La tendència també és a l’alça i, en aquest cas, la xifra assolida supera el màxim enregistrat durant el quart trimestre de 2019 quan es va arribar a 30.990 treballadors autònoms a la demarcació.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
L’activitat empresarial es recupera
To Top