Diners

Bastó Ègara, premi Talgo a la Innovació

El Bastó Ègara detecta obstacles aeris i protegeix les persones cegues

El premi s’ha atorgat a la Fábrica de Tapices de Madrid

La Càtedra d’Investigació Bidons Ègara -empresa terrassenca- de la Universitat Miguel Hernández d’Elx ha estat premiada juntament amb l’spin-off Instead Technologies per a la invenció d’un bastó intel·ligent dissenyat per a persones amb discapacitat visual.

El “Bastó Ègara” permet detectar obstacles aeris que suposin un possible perill per a la integritat física de les persones, a través de tres sensors situats a la part inferior del mànec que perceben objectes que es trobin a mitjana alçada. En topar-se amb un objecte, el portador del bastó rep un senyal a la canellera. Així, poden protegir-se de cintura cap amunt i comunicar-se amb el seu entorn.

Publicitat

El Dr. Antonio Alarcón, membre de la Càtedra Bidons d’Ègara, ha estat l’inventor de l’innovador bastó electrònic. Com a reconeixement, ha rebut el primer premi en la categoria de Mobilitat dins del certamen Talgo a la Innovació Tecnològica 2021-2022.

Els premis incentiven projectes que contribueixin a la millora de la mobilitat i el transport ferroviari. La Secretària d’Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Isabel Pardo de Vera, ha desitjat que: “El “Bastó Ègara” sigui un exemple de com la tecnologia pot ser una eina per superar les dificultats”.

Publicitat
Bastó Ègara, premi Talgo a la Innovació
To Top