Publicitat
Diners

Bastó Ègara, premi Talgo a la Innovació

El Bastó Ègara detecta obstacles aeris i protegeix les persones cegues

El premi s’ha atorgat a la Fábrica de Tapices de Madrid

La Càtedra d’Investigació Bidons Ègara -empresa terrassenca- de la Universitat Miguel Hernández d’Elx ha estat premiada juntament amb l’spin-off Instead Technologies per a la invenció d’un bastó intel·ligent dissenyat per a persones amb discapacitat visual.

El “Bastó Ègara” permet detectar obstacles aeris que suposin un possible perill per a la integritat física de les persones, a través de tres sensors situats a la part inferior del mànec que perceben objectes que es trobin a mitjana alçada. En topar-se amb un objecte, el portador del bastó rep un senyal a la canellera. Així, poden protegir-se de cintura cap amunt i comunicar-se amb el seu entorn.

El Dr. Antonio Alarcón, membre de la Càtedra Bidons d’Ègara, ha estat l’inventor de l’innovador bastó electrònic. Com a reconeixement, ha rebut el primer premi en la categoria de Mobilitat dins del certamen Talgo a la Innovació Tecnològica 2021-2022.

Els premis incentiven projectes que contribueixin a la millora de la mobilitat i el transport ferroviari. La Secretària d’Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Isabel Pardo de Vera, ha desitjat que: “El “Bastó Ègara” sigui un exemple de com la tecnologia pot ser una eina per superar les dificultats”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Bastó Ègara, premi Talgo a la Innovació
To Top