Publicitat
Diners

Reempresa evita tancar 3.300 pimes en deu anys

La iniciativa de la Cecot ha ajudat a salvaguardar 9.350 llocs de feina arreu de Catalunya

El centre ha estat present aquests dies al saló BizBarcelona / cedida

El Centre Reempresa de Catalunya, promogut per la patronal terrassenca Cecot i la Fundació Autoocupació, amb el suport del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, ha evitat el tancament de més de 3.300 pimes catalanes des del 2011, quan es va posar en marxa.

Els casos d’èxit de la iniciativa, que busca posar en contacte empresaris que volen deixar els seus negocis per motius diversos i emprenedors que en volen agafar el relleu han generat una inversió induïda de més de 154 milions d’euros i han permès salvaguardar més de 9.350 llocs de feina arreu de Catalunya.

El centre, que funciona com a espai físic i virtual per tal de coordinar els serveis efectius de suport a la persona cedent i a la persona reemprenedora en processos de reempresa, organitza diverses activitats de promoció per donar-se a conèixer. Així, aquesta setmana ha participat en el BizBarcelona, el saló de referència del món de l’emprenedoria i l’empresa amb un seguit d’activitats en què han participat més de 250 emprenedors i empresaris.

Reempresa ha organitzat un total de quatre conferències per acostar la transmissió empresarial en el món emprenedor, un “team building” i el ja tradicional “espai de matchings” que pretén posar en contacte amb reunions de 30 minuts a persones que volen comprar un negoci amb persones que busquen vendre-se’l.

El centre ha organitzat una conferència sobre mercats de compravenda de negocis i una sobre valoració d’empreses amb l’objectiu de donar eines a les persones emprenedores perquè puguin aprendre a diferenciar entre el valor i el preu a l’hora d’adquirir una empresa. També una conferència sobre el seu programa de Recreixement, que té per objectiu ajudar a les empreses a fer un pas més a través de la millora dels seus canals de venda, digitalització o exportació i una altra sobre finançament.

A més de les diferents conferències, una vintena de negocis han participat en el ja consolidat “elevator pitch” d’empreses a la venda i a l’”espai de matchings”, una activitat on les persones emprenedores poden entrevistar-se amb els propietaris de negocis de diferents activitats i sectors que, per motius diversos, no poden seguir al capdavant de l’empresa i necessiten un relleu. S’han fet una trentena de trobades.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top