Publicitat
Diners

Casa Gispert, premiada per la Generalitat

L’empresa, especialitzada en la venda de fruits secs, ha estat distingida amb el Premi Nacional de Comerç

La botiga de Casa Gispert a Terrassa / Alberto Tallón

L’empresa Casa Gispert, especialitzada en fruits secs i altres productes gastronòmics amb obrador a Viladecavalls i botigues a Terrassa i Barcelona, ha estat distingida pel Departament d’Empresa i Treball amb el Premi Nacional de Comerç de la Generalitat de Catalunya en la seva vint-i-unena edició, un guardó dotat amb 7.000 euros que reconeix la trajectòria i rellevància al món del comerç, la vinculació al comerç de proximitat, l’adaptabilitat i innovació en la gestió i comercialització, així com la incorporació de solucions tecnològiques o d’experiències i productes personalitzats que responguin al canvi d’hàbits de consum i a la sostenibilitat mediambiental, econòmica i social.

Casa Gispert ha rebut el distintiu per la seva llarga trajectòria i per haver sabut adaptar-se als canvis conservant la seva identitat. És que és una de les empreses d’alimentació més antigues de Catalunya, amb 170 anys d’història.

Tot i que l’actual família gestora és vallesana, els inicis es remunten a l’any 1851 a Barcelona, quan va obrir una botiga al carrer Sombrerers, 23, al costat de la basílica de Santa Maria del Mar. Era un comerç d’ultramarins que venia a l’engròs diversos productes com ara cafè, te, cacau, espècies, canyella, vainilla, i també fruits secs, element insígnia de la casa.

Al llarg dels anys, la botiga va anar canviant de mans. De fet, el fundador es deia Joaquim Calbot. El 1911, el metge de Centelles Josep Gispert va comprar el comerç per als seus fills, Enric i Alfons, i la família se’n va fer càrrec fins que el 1993 va passar a mans de la família Margenat, que hi estava emparentada. Va ser aleshores quan es va apostar per la venda al detall, tot i que sense abandonar la branca majorista.

El 2013 Enric Comellas i Gemma Marín van agafar-ne les regnes i per la seva vinculació amb el Vallès Occidental i Terrassa i Viladecavalls, en concret, van decidir construir una nau al polígon industrial la Bòbila de Viladecavalls, que es va posar en marxa l’any 2014 i alberga les oficines, el magatzem i l’obrador, amb sales d’elaboració i envasat i cambres frigorífiques.

A Terrassa, des del 2015
Poc temps després, l’any 2015 la companyia va obrir una nova botiga al número 21 del carrer Gavatxons de Terrassa.

Actualment, l’empresa comercialitza els seus productes a través de la botiga de Barcelona, que conserva l’estat original, i la nova de la nostra ciutat, ambientada d’època. Compta amb un canal de venda en línia i treballa també en la venda a l’engròs, com a proveïdors d’altres comerços, hotels, obradors de pastisseria, cuines i restauradors.

La botiga de Terrassa / Alberto Tallón

Tot i que el producte principal és la fruita seca i la dessecada, Casa Gispert també comercialitza olis, vinagres, salses, xocolates, torrons, mels, melmelades i vins dolços.

Exporta els seus productes a 14 països i compta amb un equip d’unes 25 persones.

L’acte de lliurament del premi tindrà lloc el pròxim 29 de novembre al Palau de la Generalitat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Casa Gispert, premiada per la Generalitat
To Top