Publicitat
Diners

El Black Friday dona pas a una campanya de Nadal que es preveu com abans de la Covid

Després d’un Black Friday desigual, el petit comerç encara la campanya de compres nadalenques amb optimisme

El centre de Terrassa s’ha omplert aquest cap de setmana de ciutadans disposats a aprofitar els descomptes del Black Friday, una cita que ha coincidit amb el tret de sortida de la campanya de Nadal municipal i el primer diumenge d’obertura comercial autoritzada en l’avantsala de les festes i que segons el director general de Comerç, Jordi Torrades, “ha estat un èxit” de vendes a Catalunya.

Algunes grans cadenes havien començat ja els descomptes a principis de setmana, mentre que el petit comerç ha optat per fer rebaixes només divendres o el cap de setmana, o directament per no participar de la jornada.

No és una campanya gaire estimada pel petit comerç. Els que s’hi sumen ho fan una mica obligats. La tendència és aquesta i sembla que si no ho fas, no ets ningú, però hi ha establiments que decideixen no sumar-s’hi”, explica Anna Roqué, de l’equip tècnic de TerrassaCentre. L’associació de comerciants del Centre havia preparat material promocional per a la jornada i segons expliquen la demanda no ha estat gaire alta.

Les botigues locals que han optat per fer descomptes no han ofert rebaixes tan grans com les cadenes. “Els marges comercials no són els mateixos i els productes tampoc. Les companyies juguen a un altre nivell. A més, n’hi ha que aprofiten per inflar preus just abans de Black Friday i després rebaixar-los”, lamenta Roqué, que tampoc comparteix que les ofertes ja no se circumscriguin només al divendres i que el Black Friday s’hagi convertit en molts casos en una Black Week. “Als Estats Units, d’on és originària la campanya, la fan el divendres després d’Acció de Gràcies. Aquí la copiem i la copiem malament”, sosté.

Bones perspectives
Sigui com sigui, el Black Friday ha donat el tret de sortida a una campanya de compres nadalenques en què els comerciants confien a recuperar els nivells de consum previs a l’epidèmia. El director general de Comerç, Jordi Torrades, va assegurar ahir que, si no hi ha imprevistos, la campanya de Nadal serà igual o millor que la de l’any 2019, abans de l’arribada de la Covid-19.

TerrassaCentre l’encara amb optimisme. “No tenim cap motiu per pensar que no anirà bé”, explica Roqué. Quant a “la pandèmia, esperem que les restriccions no augmentin gaire, si més no amb relació al nivell de mobilitat i que la ciutadania pugui seguir comprant amb certa normalitat”, indica.

Des de TerrassaCentre creuen que la crisi de subministraments i l’alça de preus en les matèries primeres i l’energia no impactarà en la campanya de Nadal. “El gènere que els comerços posen ara a la venda ja fa temps que el van comprar, abans de l’estiu. Si a última hora, has volgut afegir alguna cosa, potser sí que t’hauràs d’esperar més que arribi, però seran casos puntuals. No hi ha d’haver alarma”, comenta Roqué.

“L’any vinent ja veurem què passarà”, diu. La tècnica de TerrassaCentre creu que, de cara al gener o el febrer, els comerciants sí que començaran a notar l’augment de preus. “Si l’IPC puja, ens ho pujaran tot i per tot arreu i al final potser repercutirà en el consumidor, però no serà quelcom circumscrit al petit comerç”, destaca.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top