Publicitat
Diners

Les claus de l’empresa familiar, amb toc d’humor

Jordi Tarragona

L’advocat i empresari Jordi Tarragona publica un nou llibre en què repassa aspectes fonamentals per a la gestió del dia a dia en aquestes organitzacions: “Empresa familiar con humor”

El conseller empresarial Jordi Tarragona, amb el seu últim llibre / cedida

Reflexionar sobre la gestió del dia a dia en l’empresa familiar. Aquest és l’objectiu d’“Empresa familiar con humor” (Profit Editorial), un llibre firmat per l’advocat i empresari Jordi Tarragona.

L’obra aborda un centenar de qüestions en què els negocis han de parar especial atenció com ara la comunicació, l’estructura, els impostos, el lideratge i molts altres amb la intenció d’ajudar els interessats en les empreses familiars a apropar-se de forma completa i divertida a aquells assumptes que han de conèixer per decidir de forma encertada el més convenient per al seu futur.

Amb pròleg del president de Foment, Josep Sánchez Llibre, cada tema del llibre s’acompanya d’una vinyeta humorística dibuixada per J. L. Martín per al suplement d’economia Diners de La Vanguardia. Fidel a l’estil didàctic i d’aprenentatge de Tarragona, el llibre també disposa d’espais en blanc per anotar reflexions i plans arran de la qüestió que es tracta.

“La meitat dels temes que tracta el llibre són comuns a totes les empreses i la resta, més enfocats a les empreses familiars”, comenta Tarragona, que assegura que les qüestions essencials són les mateixes en unes i altres. “La diferència, en tot cas, està en el grau. En les empreses familiars la relació és normalment més antiga i profunda i les conseqüències també són més importants”, diu.

Regular les relacions

El conseller de famílies empresàries recomana, en aquest sentit, que en aquestes es reguli la relació entre empresa i família amb una constitució o protocol familiar. Aconsella també planificar el futur. “Els problemes que poden sorgir són bastant coneguts i cada família pot planificar amb temps com els afrontarà. Un dels més comuns és decidir si els continuadors, quan siguin majors d’edat, podran treballar a l’empresa o no, i en aquest cas no cal esperar que facin els 18 anys, es pot decidir abans”, detalla.

De la mateixa manera, Tarragona destaca que en les empreses familiars les estructures de vegades tendeixen a ser informals quan el que cal per consolidar-se i créixer és professionalitzar-les.

A Catalunya, el 89% de les empreses són familiars i n’hi ha tant de petites i mitjanes com de grans. “La majoria d’empreses són familiars. De fet, la majoria d’empreses comencen sent de propietat familiar. En el cas d’emprenedors es parla sovint de les FFF (family, friends and fools) i hi ha molts negocis que comencen amb un capital llavor familiar. No obstant això, les empreses només acaben sent empreses familiars si realment tenen vocació de ser-ho”, sosté Tarragona.

Els drets d’autor d’aquest llibre seran cedits íntegrament a Mans Unides.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top