Publicitat
Diners

El programa TransRassa aconsegueix 42 contractacions de persones LGTBI+

El programa de l’Ajuntament de Terrassa ha assessorat 60 persones del col·lectiu en la seva primera edició

L’Ajuntament de Terrassa, a través de Foment de Terrassa, ha assessorat 60 persones del col·lectiu LGTBI+ per a afavorir la seva inserció al món laboral durant el primer any de funcionament del programa TransRassa Ocupació. Aquestes persones han rebut orientació personalitzada per a la creació del seu itinerari d’inserció personalitzat i 42 han estat finalment contractades per empreses del territori.

Del total de persones que han participat al programa, 21 són persones trans, un col·lectiu amb moltes dificultats d’inserció laboral i amb el qual TransRrassa Ocupació ha treballat especialment. D’aquestes, 12 han estat contractades, fins al moment, en el marc del projecte, assolint un índex d’inserció dins el col·lectiu del 57%.

Per a la tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín, les  xifres del primer any del programa demostren “la capacitat de Terrassa per crear ocupació de qualitat i inclusiva, enfortint la col·laboració público-privada i fomentant les relacions entre administració, empreses i el teixit associatiu de la ciutat per aconseguir l’eliminació d’estereotips, prejudicis i discriminacions LGTBI+ a la societat i al món laboral”.

El foment de la contractació de persones LGTBI+ és un dels principals objectius del programa. Per això, explica l’Ajuntament, s’ha treballat en accions d’assessorament empresarial, sobretot, vinculades a subvencions i bonificacions econòmiques per a la contractació, en què, fins al moment, han participat 37 empreses privades. A més, també s’han dut a terme més de 30 actes de sensibilització a empreses, amb les quals s’ha volgut mostrar la contractació com a eina de responsabilitat social corporativa i les polítiques d’inclusió i diversitat com a element de competitivitat empresarial evident.

En aquest línia, s’han fet tasques de gestió i intermediació amb les empreses, acompanyant-les en la definició i anàlisi de llocs de treball, gestió de les ofertes de feina i acompanyament en la inserció com a eina de valor afegit. Finalment, 16 empreses han col·laborat activament amb el programa.

A nivell de persones usuàries, es treballa en el desenvolupament competencial per a la seva inserció laboral. Fins al moment, Fins al moment, s’han realitzat 317 tutories d’orientació, a través de les quals s’executen itineraris d’inserció dissenyats de manera personalitzada, per a la capacitació en relació al seu objectiu professional i les demandes del mercat laboral. Amb aquestes tutories, les persones usuàries reben una diagnosi ocupacional, sessions de coneixement del mercat laboral, definició d’objectius laborals en base a motivacions i interessos, proposta de formacions professionalitzadores, sessions d’identificació i desenvolupament de competències en base a ofertes de treball reals, canals i tècniques de recerca de feina per a la millora del grau d’autonomia i tutories de seguiment, entre d’altres.

“Amb aquest servei donem sortida a una demanda històrica del col·lectiu, que s’ha vist sobrevinguda per l’actual situació sanitària i la seva implicació en l’accés als recursos i al desenvolupament de la vida social, ja que ha suposat un increment del suport i l’atenció davant grans dificultats econòmiques i socials que afecten, sobretot, a dones trans”, assegura la regidora d’LGTBI+, Jennifer Ramírez.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El programa TransRassa aconsegueix 42 contractacions de persones LGTBI+
To Top