Publicitat
Diners

Promoure la integració dels joves mitjançant l’emprenedoria d’impacte

La Cambra participa en un projecte europeu que desenvolupa eines formatives en aquest àmbit

La seu de la Cambra de Comerç de Terrassa / nebridi aróztegui

La Cambra de Comerç de Terrassa ha començat la seva participació en el projecte europeu E4NEETs, que busca promoure la integració dels joves desocupats mitjançant l’emprenedoria d’impacte, aquella que es defineix per buscar solucions als reptes socials i mediambientals a través d’una activitat econòmica viable.

L’objectiu de la iniciativa és reforçar les competències dels professionals que treballen amb joves considerats com a “NEETs” (Not in Employment, Education or Training), és a dir, que no es troben en situació d’ocupació, educació o formació. Per fer-ho, el projecte desenvoluparà eines de formació per a aquests professionals perquè puguin informar millor i orientar els joves cap a l’emprenedoria d’impacte.

El projecte liderat per PULSE, en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Terrassa, Belgrade Open School (Sèrbia), la Missió Local de Marsella (França), el Consell Nacional de la Joventut de Macedònia (Macedònia del Nord), AVITEM (Agence des Villes et Territoires Méditerranéens – França) i Plateforme (França), com a col·laborador associat.

El projecte, que està finançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea, s’allargarà fins al desembre de 2023 i està organitzat en tres fases diferents: la de creació, la de prova i la de difusió.

La primera servirà per definir un marc comú de suport als NEET i la seva conscienciació sobre l’impacte emprenedor, per desenvolupar eines i tècniques de formació en emprenedoria d’impacte per al personal que treballa amb joves, així com un llibret pedagògic sobre el projecte adreçat als responsables polítics i executius de les empreses.

En la fase de prova, s’assajaran les diferents eines de formació amb assessors que treballen amb NEETs per ajustar i millorar-les abans de desplegar-les més àmpliament.

Finalment, la tercera fase consistirà a difondre les eines formatives amb un enfocament de codi obert i conscienciar els socis institucionals i els directius de les empreses sobre els reptes de la integració dels NEETs a través de l’emprenedoria d’impacte.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Promoure la integració dels joves mitjançant l’emprenedoria d’impacte
To Top