Publicitat
Diners

Contenir preus i apujar salaris, reivindicacions de l’1 de maig a Terrassa

CCOO espera superar enguany la participació de la manifestació del 2019, que va ser d’unes 800 persones

Una imatge del Primer de Maig de 2021, quan es va celebrar una manifestació estàtica a la plaça de Lluís Companys / Lluís Clotet

“La solució! Contenir preus, apujar salaris, posar fi a les desigualtats”. Aquest serà el lema que presidirà la manifestació del Primer de Maig a Terrassa, que, convocada per Comissions Obreres (CCOO), sortirà el mateix 1 de maig a les 11 hores de la plaça de Lluís Companys i recorrerà l’avinguda de Josep Tarradellas i la Rambla d’Ègara fins a arribar al Parc dels Catalans.

“Els últims temps la ocupació ha estat un dels objectius principals, sobretot durant la pandèmia. Hem vist que els acords als quals hem arribat en el marc del diàleg social han servit per mantenir la ocupació i que tot i la pandèmia la nostra economia seguís creixent a un bon ritme però amb l’escalada de preus i la guerra d’Ucraïna que ho ha accentuat, la situació comença a ser novament complicada per a moltes famílies”, ha assegurat Iván Ramos, secretari general de CCOO del Vallès Occidental-Catalunya Central, que celebra les mesures que ha adoptat el Govern tot i considerar que “són insuficients per donar cobertura a les neecssitats reals de les persones més vulnerables”.

Ramos ha fet referència a la demanda d’un pacte de rendes, destacant que des del punt de vista de CCOO aquest “pacte no pot significar una contenció dels salaris perquè el conjunt de la classe treballadora acabi pagant les conseqüències d’aquesta crisi”. El sindicat defensa unes pujades de sous moderades per ajudar a la recuperació de l’economia però que al mateix temps incorporin clàusules de salvaguarda per tal de recuperar els increments de l’IPC “si aquest IPC és més gran que la pujada dels salaris que es puguin pactar en els convenis col·lectius els propers mesos”.

En aquest sentit, Ramos ha fet aquest dijous una crida a la població a participar en aquesta “jornada de reivindicació i solidaritat” del Primer de Maig. El sindicat espera superar enguany la participació aconseguida abans de l’arribada de la pandèmia, el 2019, que va ser d’unes 800 persones.

Més enllà de la manifestació, que acabarà amb un vermut al pati del local de CCOO de Terrassa, al carrer de la Unió, el sindicat organitza també altres activitats entre el 25 d’abril i el 2 de maig arreu del Vallès Occidental i la Catalunya Central que inclouen diverses presentacions de llibres i una ponència-debat sobre la transició el 2 de maig a les 18 hores al seu local a Terrassa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Contenir preus i apujar salaris, reivindicacions de l’1 de maig a Terrassa
To Top