Publicitat
Diners

La Cecot posa en marxa una nova Comissió d’Energia

La patronal constitueix un nou consell consultiu multidisciplinar presidit per Josep Rull per impulsar canvis efectius en el model energètic

La Cecot vol detectar les palanques de canvi per a una transició efectiva del mercat energètic. La patronal està decidida a analitzar i divulgar totes aquells factors que poden ser determinants econòmicament i social. Per això ha constituït una nova Comissió d’Energia, que actua com a òrgan consultiu de la mateixa patronal i que està format per una àmplia i diversa representació de perfils professionals.

Sota la presidència de l’exconseller de Territori i  Sostenibilitat i advocat Josep Rull, director del compromís verd de MútuaTerrassa, i la direcció de Josep Casas, director de l’Oficina per la Transició Energètica de la Cecot, una comissió multidisciplinar de professionals i experts de diferents àmbits analitzarà i debatrà mensualment sobre les grans qüestions que afecten la transició energètica, especialment del sector empresarial, amb l’objectiu d’aportar opinió, visió i recomanacions a la política energètica i a la lluita contra el canvi climàtic a Catalunya.

La Comissió pretén ser, d’una banda, un fòrum de reflexió estratègica sobre les grans qüestions que afecten el sector de l’energia; i, de l’altra, impulsar i proposar mesures concretes, en interlocució amb totes les administracions i agents competents, amb la vista posada en les necessitats de les empreses mitjanes i petites, i el compliment dels objectius del canvi climàtic i els reptes de la sostenibilitat.

“El teixit empresarial que representem a la Cecot està cansat i avorrit de grans discursos grandiloqüents sobre la necessitat de transformacions i canvis perquè a l’hora de la veritat, quan intenten posar en marxa projectes de transició energètica, topen amb tants impediments i normativa contradictòria que acaben aturats”, assegura Casas. “Si som capaços des del món de l’empresa entendre la visió i els mecanismes per la presa de decisió de les administracions, serem capaços d’explicar-nos millor davant de les administracions i traslladar de manera més efectiva les necessitats del nostre teixit productiu”, diu.

La reunió de constitució de la Comissió d’Energia de la Cecot

En aquest sentit, el director de l’Oficina per la Transició Energètica de la Cecot posa en valor que Josep Rull hagi acceptat presidir aquesta Comissió. “A més de ser coneixedor d’un territori tan industrial com el Vallès, on els consums energètics suposen un percentatge alt dels processos productius que s’hi desenvolupen, també podrà orientar-nos i aportar el seu coneixement, generat durant la seva etapa com a Conseller de Territori i  Sostenibilitat, sobre els criteris i processos establerts per l’administració pública a l’hora de prendre decisions davant dels projectes i reptes territorials en matèria energètica”, destaca.

“La Cecot sempre ha estat una entitat que s’ha caracteritzat per pensar en gran i per tenir una visió àmplia i de país. El debat de les renovables no és un element perifèric, és un element estructural i un dels reptes més importants al que ens enfrontarem com a societat els propers trenta anys. És per això que la Cecot amb aquesta comissió vol treballar en aquest àmbit pel benefici de la mitjana i petita empresa i del conjunt de la societat”, diu, per la seva banda, Josep Rull.

D’aquí a la propera reunió de la Comissió, l’òrgan es proposa treballa qüestions relacionades amb la desburocratització i les normatives europees pendents de transposar. “L’objectiu serà fer una cartografia de l’àmbit normatiu i de la tramitació, per detectar els principals obstacles i les principals prioritats per definir què li hem de proposar a l’administració que faci per resoldre-ho”, comenta Casas.

Els membres de la Comissió d’Energia de la Cecot són:

 • Josep Rull, advocat, exconseller de Territori i Sostenibilitat i president de la Comissió
 • Manel Torrent a títol particular
 • Pere Soria, responsable de desenvolupament de negoci de l’empresa Circutor, SA
 • Esther Izquierdo i Joaquim Daura, del CEEC – Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya
 • Jordi Serra, del CBC – Clúster Bioenergia Catalunya
 • Oriol Xalabarder, CEO de l’empresa Electra Caldense, SA
 • Maria Buhigas, experta en estratègia urbana de l’empresa Urban Facts
 • Josep Mª Serena, expert en medi ambient i energia
 • Carmen Gimeno i Irene Bartol, sòcies del despatx professional Verdia Legal, SLP
 • David Garrofé, de l’empresa Binillum, SL
 • Carles Vidal, de l’empresa The Energy House Group, S.L
 • Josep Casas, director de l’Oficina per a la Transició Energètica de la Cecot
El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top