Publicitat
Diners

Els petits transportistes s’alien en plataforma

Quatre de les organitzacions catalanes de pimes i autònoms més representatives sumen forces per defensar els seus interessos. Han creat la federació COT-Catalunya

Els representants de les entitats que formen la nova federació, aquest dilluns a Terrassa / alberto tallón

Els petits transportistes catalans sumen forces per fer front als reptes socioeconòmics de manera comuna i coordinada. El Gremi de Transports i Logística de Catalunya, adherit a la patronal Cecot; l’Associació General d’Autònoms – Pimes Transportistes de Catalunya (AGTC), l’Associació de Transportistes Agrupats Condal (ASTAC CONDAL) i l’Associació de Transportistes Portuaris de Barcelona (SINTRAPORT), quatre de les organitzacions més representatives del transport i la logística a Catalunya pel que fa a autònoms i pimes, han constituït aquest dilluns a Terrassa la Federació Coordinadora d’Organitzacions del Transport de Catalunya: COT-Catalunya.

“Fins ara no hi havia una plataforma de pimes i autònoms. La Generalitat negociava sempre amb associacions de grans transportistes i nosaltres volem tenir veu perquè les pimes i els autònoms som el 85% del transport i la nostra realitat no és la mateixa que la seva”, ha manifestat Antonio Martínez, president del Gremi de Transports.

Les organitzacions impulsores de la COT-Catalunya expliquen que aquest nou organisme esdevé l’instrument representatiu amb el qual poder defensar millor els interessos comuns amb una major representació i capacitat de gestió, salvaguardant la plena sobirania i independència de cadascuna d’elles.

“Els últims anys hem perdut una mica el tren de les mobilitzacions i la confiança dels transportistes en les associacions, però el transport està en una situació límit amb l’increment dels costos, les zones de baixes emissions, la falta de conductors… Hem de lluitar per tenir qualitat de vida, conciliació familiar i tantes altres coses que en altres sectors existeixen i en el nostre, no”, ha exposat Evaristo Magaña, de l’AGTC i president de la nova federació, que pretén que la creació d’aquesta plataforma faci incrementar el nombre d’associats.

“La Generalitat ens té abandonats. No tenim ajudes a la digitalització, ni a la formació ni a la descarbonització”, ha asseverat Magaña. “Hem de posar en valor el preu del transport. O s’incrementen els preus del transport en relació amb l’augment de costos que estem tenint o anem a la ruïna”, ha afegit.

La plataforma s’ha constituït després d’un any de negociacions i està oberta a sumar més organitzacions.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top