Publicitat
Diners

La Cecot celebra el desplegament de la llei de facilitació de l’activitat econòmica

La patronal confia que l’aprovació del decret redueixi el temps i el volum de tramitacions de les empreses amb l’administració pública. Demana, però, que ampliï i s’aprofundeixi en el concepte de finestreta única per a aquelles gestions que depenen d’àrees com la del cos de bombers, urbanisme i medi ambient

El president de la Cecot, Xavier Panés / Nebridi Aróztegui

La Cecot celebra que el Govern de la Generalitat hagi donat llum verda aquesta setmana al Decret de Reglament de la Llei de Facilitació de l’Activitat Econòmica que ha de permetre a les empreses, d’aquí a vint dies, la simplificació en la presentació de documentació i una reducció important dels temps dels tràmits amb les administracions.

“És una reivindicació històrica del teixit empresarial i un èxit col·lectiu, fruit del treball conjunt entre administracions i agents econòmics i socials durant més d’una dècada”, afirma Xavier Panés, president de la patronal. “El temps és un factor important per la competitivitat empresarial i el volum de tramitació amb les administracions estava arribant a uns nivells d’intensitat i d’inversió de recursos per part de les empreses que anaven a parar a un sac buit, totalment improductius i sense cap mena de valor per ningú”, assegura

El Decret instaura l’aplicació total del contacte telemàtic amb les administracions i el principi “only once”, que suposa l’aportació d’una sola vegada de les dades necessàries per complementar els tràmits, així com el fet que es pugui prioritzar la comunicació per sobre de la llicència.

“Tanmateix, hi ha certs serrells que cal continuar treballant per poder arribar a consolidar una finestreta única”, avisa el president de l’organització multisectorial, que sosté que cal “aprofundir en els tràmits de tres àrees que són importants als territoris i que gestionen llicències” com el cos de bombers, urbanisme i medi ambient i on la priorització de la comunicació per sobre de la llicència encara no tindrà efectes immediats. “L’alentiment en la concessió de llicències d’activitat en aquestes àrees és insostenible per generar nova activitat als municipis. Podem parlar de més de quatre anys per concedir una llicència en alguns casos i un mínim d’un any de mitjana”, lamenta Panés.

El decret sí que fa, però, fa un passa més en el 20% d’activitats econòmiques a les quals no es pot aplicar un règim de comunicació i necessiten disposar de llicències o autoritzacions pel seu impacte en el medi ambient, la seguretat o la salut de les persones: s’ha desplegat el que anomenen Autopista Administrativa per tal que es puguin obtenir les llicències de manera més ràpida. Concretament, el decret regula el procediment pel qual un projecte empresarial es considera estratègic i, per tant, li pugui ser d’aplicació la tramitació preferent i d’urgència. “Els terminis extremadament llargs en aquests àmbits desincentiven la inversió i, per tant, qualsevol passa que es realitzi en minimitzar-los és positiva per a tothom”, diu, en aquest punt, Panés.

El compromís de la Generalitat amb aquest decret passa també perquè sempre que sigui possible, se substitueixin els tràmits d’autorització pels de comunicació, eliminant així esperes i càrregues burocràtiques de procediments que no comporten modificacions substancials.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top