Publicitat
Diners

El Banc Sabadell guanya 393 milions d’euros el primer semestre

L’entitat bancària ha obtingut un benefici net un 78,1% superior que el d’ara fa un any

Una oficina de Banc Sabadell a Terrassa / Arxiu

El Banc Sabadell ha tancat el primer semestre del 2022 amb un benefici net atribuït de 393 milions d’euros, un 78,1% més que fa un any, quan va guanyar 220 milions d’euros.

Els ingressos del negoci bancari (marge d’interessos + comissions netes) arriben als 2.486 milions, un 3,8% més en termes interanuals. El marge recurrent de l’entitat (marge d’interessos + comissions – costos) augmenta un 18,5% interanualment. A més, l’entitat arriba a un ROTE del 7%, superant els objectius del pla estratègic.

Pel que fa als costos totals, pugen a 1.440 milions d’euros el juny del 2022 i disminueix un 4,8% durant l’any, principalment pels estalvis en despeses de personal després de dur-se a terme el darrer ERO, així com per una reducció de les despeses generals. Durant el trimestre, els costos totals cauen un 1,6%, en línia amb l’estalvi estimat de 110 milions d’euros el 2022.

Així mateix, TSB obté un benefici individual de 61 milions de lliures fins al juny i suma sis trimestres de contribució positiva al Banc Sabadell.

BONA VALORACIÓ DELS RESULTATS

El conseller delegat de l’entitat bancària, César González-Bueno, ha indicat que el Banc està complint “tots els objectius d’aquest any”. Per part seva, el director financer, Leopoldo Alvear, ha destacat la importància de la millora del perfil de risc de l’entitat, amb una reducció de la ràtio de mora i d’actius problemàtics, com una de les claus dels bons resultats del Banc aquest primer semestre de 2022.

CREIXEN LES COMISSIONS NETES

Les comissions netes se situen en 729 milions d’euros, cosa que representa un creixement del 2,8% interanual. Quant al crèdit viu, el Banc Sabadell tanca el primer semestre del 2022 amb un saldo de 158.074 milions d’euros.

D’altra banda, al tancament del juny del 2022, els recursos de clients en balanç totalitzen 163.391 milions d’euros i creixen un 3,8% interanual. Durant el trimestre també augmenten un 1,3% per la positiva evolució de comptes a la vista i dipòsits a termini.

En definitiva, els actius totals de l’entitat bancària pugen a 257.229 milions d’euros, fet que suposa un creixement del 2,8% interanual i de l’1,6% durant el trimestre.

REDUCCIÓ D’ACTIUS PROBLEMÀTICS

Seguidament, els actius problemàtics es redueixen durant el trimestre després de materialitzar-se la venda de la cartera Austro de 400 milions de crèdits “unsecured”. Totalitzen 6.991 milions d’euros al tancament del juny del 2022, 5.714 milions dels quals són préstecs dubtosos i 1.277 milions actius adjudicats. La cobertura d’actius problemàtics se situa en el 52,3%, i la cobertura de préstecs dubtosos (stage 3) amb el total de provisions del 55,3% i del 39,0% per als actius adjudicats.

Finalment, la ràtio de morositat mostra un comportament positiu i se situa al 3,31%, reduint-se tant a nivell trimestral com interanual.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El Banc Sabadell guanya 393 milions d’euros el primer semestre
To Top