Publicitat
Diners

El BBVA millora el benefici un 57%

L’entitat explica que el resultat es deu al creixement de l’activitat i la caiguda de les provisions

El conseller delegat del BBVA, Onur Genç

El BBVA ha guanyat 3.001 milions d’euros al primer semestre de 2022, el que representa un 57,1% més que al mateix període de l’any passat, quan l’entitat basca va obtenir un benefici de 1.911 milions. Segons destaca l’empresa, el resultat es deu, en gran manera, al creixement de l’activitat comercial i la disminució de les provisions. Així, els ingressos del negoci bancari (marge d’interessos i comissions) van pujar un 24,3%. Destaca especialment el negoci de BBVA a Mèxic, on va aconseguir el 53% dels beneficis totals del grup.

A Espanya, l’activitat creditícia del banc va créixer un 3,6% en els dotze últims mesos. L’entitat destaca el creixement dels segments més rendibles: grans i mitjanes empreses, préstecs al consum i targetes. En termes de risc, la taxa de mora va baixar el trimestre del 4,2%, mentre que al conjunt del grup va passar del 3% al 2,8%. Amb tot, el BBVA es reivindica com “un dels bancs més rendibles d’Europa”.

“El segon trimestre del 2022 hem obtingut uns resultats sòlids, gràcies a la positiva evolució dels ingressos, impulsats pel creixement de l’activitat, i al bon comportament dels indicadors de risc”, ressalta el conseller delegat de BBVA, Onur Genç. Així mateix, l’entitat destaca l’increment en el nombre de clients captats (5,3 milions al primer semestre) i el creixement del negoci digital i mòbil.

Com la gran majoria d’entitats espanyoles, el BBVA ha continuat concentrant i retallant el darrer semestre la xarxa d’oficines. Així, el banc ha passat de tenir-ne 6.617 a 6.062, un 8,4% menys. Pel que fa a la plantilla, creix un 1% i passa de 111.322 a 112.465, mentre que el nombre de caixers automàtics augmenta un 0,9%.

Contra el nou impost

En la presentació d’aquests resultats, Genç ha carregat contra el nou impost a les entitats financeres que impulsa el govern espanyol, que gravarà un 4,8% de l’import net o el marge d’interessos o de comissions: “Oblideu (l’efecte) en els bancs, no és bo per Espanya”, ha sentenciat el directiu, que ha assegurat que “no és el moment correcte” per tirar endavant una mesura que “reduirà la inversió i el creixement”. “En aquests moments d’incertesa, s’hauria de protegir la fortalesa del sistema bancari”, ha dit el conseller delegat de l’entitat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El BBVA millora el benefici un 57%
To Top