Publicitat
Diners

CaixaBank guanya 1.573 milions el primer semestre de l’any

Els beneficis de l’entitat financera cauen un 62,4% amb els impactes generats per la integració

CaixaBank ha guanyat 1.573 milions d’euros al primer semestre de 2022, el que representa un 17,1% més en base comparable als primers sis mesos de 2021, més enllà dels efectes de la seva fusió amb Bankia. Segons el balanç de resultats, l’entitat catalana ha impulsat els seus beneficis gràcies a un fort increment de la concessió d’hipoteques, que ha avançat un 58% i a la de crèdits al consum, que creix un 21%. Així mateix, els beneficis també s’incrementen per la reducció de costos per les sinergies de la fusió i les dotacions més baixes destinades a provisions. En canvi, si es té en compte l’impacte generat per la integració el resultat cau un 62,4%.

Tal com ha recordat CaixaBank, durant el primer semestre de l’any passat el resultat va ser de 4.181 milions d’euros, que incloïa una aportació positiva a efectes comptables de 4.300 milions pel fons negatiu de comerç o “badwill”. Pel que fa als recursos de clients, al primer semestre van pujar a 624.087 fins al juny, un 2,2% més des del darrer trimestre fruit d’un major estalvi.

Així mateix, tot i el context d’incertesa econòmica, el balanç mostra també una disminució de la ràtio de morositat, que es redueix fins al 3,2%, el nivell més baix des del desembre del 2008. Al tancament del 2021 era del 3,6%. D’altra banda, els saldos “dubtosos” baixen fins als 12.424 milions, amb una reducció de 937 milions durant el trimestre.

Pel que fa al nombre d’oficines, CaixaBank passa de les 5.317 de fa sis mesos a les 4.543 actuals. El nombre de caixers o “terminals d’autoservei” també cau de les 14.426 a les 13.095 actuals.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
CaixaBank guanya 1.573 milions el primer semestre de l’any
To Top