Publicitat
Diners

Lamp i Elisava s’uneixen per l’economia circular

L’equip de l’empresa i estudiants de l’escola de disseny treballaran conjuntament per reutilitzar cables i xapes en la fabricació de nous components

L’empresa terrassenca Lamp celebra enguany el seu cinquantè aniversari / nebridi aróztegui

L’equip de l’empresa terrassenca d’il·luminació tècnica Lamp i alumnes del Màster en Disseny i Desenvolupament de Producte de l’escola universitària de disseny i enginyeria de Barcelona Elisava treballaran conjuntament per generar una cartera de solucions industrials a tall de components semielaborats a base de residus postindustrials amb l’objectiu que aquests siguin incorporats de nou en el procés industrial i acabar formant part d’un producte final.

La iniciativa se centrarà en la proposta que els alumnes Lucía Solinís, Antonio Piera i María Songel van presentar en un taller de l’escola i que es basa en una investigació sobre cables i xapes i la manera de connectar-los per generar nous productes.

En la sessió a Elisava, s’unien els conceptes de disseny i circularitat i els estudiants tenien com a objectiu desenvolupar projectes que transformessin el material de rebuig que es genera a Lamp en un nou producte, reintroduint-lo així en la cadena industrial i reivindicant un material que, d’una altra manera, acabaria sent un residu.

Un entorn de treball real

A través del taller, els estudiants tenien l’oportunitat de desenvolupar projectes que traspassaven l’àmbit acadèmic i s’emmarcaven en un entorn de treball real, amb les mateixes circumstàncies, requisits i reptes als quals s’enfrontaria un professional del disseny industrial en l’actualitat.

D’entre totes les idees presentades, Lamp va seleccionar i adquirir la proposta de Solinís, Piera i Songel per considerar que era la que major potencial tenia per a generar un impacte positiu en la circularitat de la indústria.

D’una petita botiga de llums a referent de la il·luminació tècnica

Per a dur a terme el projecte seleccionat es continuaran investigant possibilitats i treballant per consolidar un catàleg de productes semielaborats amb materials de rebuig. Lamp col·laborarà amb els estudiants responsables del projecte, que podran continuar treballant-hi des de la mateixa empresa.

En una segona fase, s’espera oferir aquestes solucions a altres indústries per a tornar a posar en circulació un residu postindustrial, i finalment, procedir a la fabricació d’altres productes finals, amb la intenció d’involucrar altres empreses que treballen en pro de la inclusió social amb caràcter local. De fet, la idea és que, en un futur, quan es tingui el catàleg definitiu dels diferents productes que es poden obtenir, es contacti amb una entitat social que s’encarregui de la seva fabricació.

Des de Lamp destaquen que la iniciativa permetrà proporcionar una solució concreta per reforçar la circularitat de l’empresa terrassenca.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Lamp i Elisava s’uneixen per l’economia circular
To Top