Publicitat
Diners

Leitat obrirà un nou centre a Barcelona

L’entitat serà l’encarregada de liderar la implantació de noves empreses creatives i de la indústria 4.0 a la zona de l’antiga fàbrica de Mercedes-Benz

Imatge virtual de la transformació de la Mercedes / Ajuntament de Barcelona

El centre tencològic terrassenc Leitat, obrirà un nou centre a Barcelona. Serà al Bon Pastor, a la zona de l’antiga fàbrica Mercedes-Benz, una àrea que es transformarà en un gran parc urbà amb habitatges, equipaments públics i un nou espai d’activitat econòmica i millor connectivitat.

Leitat, que treballa per promoure la recerca, el desenvolupament i la innovació tecnològica dins dels diferents sectors econòmics, serà l’encarregat de liderar la implantació d’empreses tecnològiques vinculades a les industries creatives 4.0 a aquesta zona barcelonina. També s’hi instal·laran les noves seus de la Facultat de Disseny i Enginyeria Elisava de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), que acollirà al voltant de 2.000 estudiants i 400 professors, i de la mateixa UVic-UCC, amb un nou centre a Barcelona d’uns 1.700 m2, que més enllà de ser la seu institucional de la universitat a la ciutat permetrà impartir estudis de postgrau. Així, es potenciaran noves activitats vinculades a la innovació, les indústries creatives i el disseny i es dinamitzarà l’economia circular i la petita indústria i comerç de proximitat, amb una previsió de fins a 5.000 nous llocs de treball de qualitat.

“Creiem que la Mercedes serà una ‘urban factory’, un espai on poder desenvolupar projectes de transferència i innovació tecnològica a la industria des de l’entorn urbà, responent a les necessitats socials, econòmiques, urbanístiques i de sostenibilitat necessàries per a un desenvolupament i creixement sostenible”, assenyalen des de Leitat. “Estem desenvolupant diferents tecnologies, però no estarem sols. Volem fomentar la col·laboració amb diferents agents, empreses i entitats i potenciar sinergies i vincles dins d’aquest nou ecosistema urbà per desenvolupar, implementar i transferir tota la nostra experiènciaen economia circular i industria 4.0”, afegeixen.

El govern municipal de Barcelona planteja un nou planejament per a l’antiga fàbrica Mercedes-Benz, actualment en desús, per transformar-la en un nou teixit urbà amb usos veïnals i productius que dinamitzi el barri del Bon Pastor i els polígons industrials de l’entorn.

Més de la meitat de la Mercedes-Benz serà espai públic i una tercera part verda: la nau central es converteix en una “àgora social i cultural”, es crearà un gran parc urbà amb dos jardins i una plaça i els carrers i interiors d’illa seran espais sense vehicles que fomentaran l’anar a peu i amb bicicleta i el joc.

Hi haurà fins a 1.300 pisos nous, dels quals prop del 40 % seran de preu assequible, i es reserva espai per situar equipaments públics demandats pel veïnat, com una guarderia, un institut de Formació Professional, un espai sociocultural i un espai de memòria.

El recinte fabril de la Mercedes-Benz és un espai de 90.641 m2 de superfície que des que la fàbrica va tancar, el 2007, no té cap ús i està aïllat del seu entorn.

El govern municipal portarà la proposta a aprovació inicial a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de dimarts vinent. Un cop superi el tràmit, s’obrirà un període d’exposició pública de dos mesos per obrir el document a les aportacions de la ciutadania i entitats. A més, es continuarà el procés participatiu obert engegat fa mesos per debatre i millorar la proposta de modificació del planejament i acabar de concretar aspectes com ara la ubicació definitiva dels equipaments. La previsió és poder dur el pla a l’aprovació provisional a principis de 2023 en el marc del Plenari del Consell Municipal.

De fet, si no hi ha cap retard en la tramitació administrativa, les primeres llicències d’obres es podrien començar a demanar la primavera del 2023.

“Si la tramitació del projecte i les obres avancen a bon ritme, esperem poder arrencar l’activitat al 2024”, expliquen des de Leitat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Leitat obrirà un nou centre a Barcelona
To Top