Publicitat
Diners

L’anticipació als mercats

Pere Simó Domènech, director de l’oficina de Renta 4

L’afany per anticipar els moviments de l’economia real és el que fa que els inversors comprem quan sentim l’olor de senyals de millora de la situació econòmica, encara que no hi hagi cap indicador econòmic que ho corrobori. Aquest és un efecte que acostuma a passar en situacions com l’actual, en què estem caient i esperem una possible recuperació i en què l’inversor, que moltes vegades segueix dins, amb les consegüents anades i vingudes, no vol perdre’s el possible rebot i quedar-se fora.

Això està fent que la borsa nord-americana, que al nostre entendre està més madura que l’europea en la retallada de la inflació, ja que està menys afectada pel factor energia, pugui mostrar millores en els indicadors quan arribi als màxims d’interès cap a finals d’estiu, segons les estimacions actuals. Per l’esmentat afany de l’inversor, la borsa acostuma a anticipar els moviments alcistes uns tres o quatre mesos i això, avui dia, ja sembla que s’està produint, però no tan sols als EUA, on les borses ja han rebotat en les últimes setmanes un 5%, sinó també a Europa, on el rebot ha estat encara més alt, incomprensiblement.

Aquest optimisme dels inversors està xocant amb l’increment de costos, la disminució de rendiments de molts negocis i la perspectiva de creixement mundial, que també està caient. Els inversors estem tornant a una inversió d’alt risc, ja que fins i tot el bitcoin ha rebotat fins als 20.000 dòlars. Al nostre entendre, pot ser a causa del criteri de comprar allò que més ha caigut per aprofitar una recuperació teòricament més gran, pensant que la caiguda ha estat per la conjuntura i no pas per la debilitat del negoci davant la nova situació econòmica.

Mentre els inversors minoristes estem encara en renda variable i a risc, els més conservadors i les grans corporacions estan diversificant en renda fixa a curt i mitjà termini aprofitant la corba de tipus d’interès actual, pensant que aquest any serà més aviat de tendència lateral, i, per tant, deixant per més endavant el reforç en la inversió en renda variable.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top