Publicitat
Gent de Terrassa

“Els números mai m’han fet por, només quan es queden en vermell”

Publicitat

Ramon Vidal, president de l’Ateneu Terrassenc

És defineix com a “tècnic” pel fet que és enginyer electrònic. Al Casal de Sant Pere va ser vicepresident de la secció de teatre i també va ser tresorer d’aquella entitat. “Jo era escolta i em vaig quedar al Casal de Sant Pere i, quan no estava fora per la feina, estava sempre allà”. Va fer de tresorer, càrrec que també va tenir a l’Ateneu Terrassenc.

“Una de les coses que dona més satisfacció és treballar una mica pels altres”, diu repassant els seus anys a les diverses entitats culturals on ha col·laborat. També va formar part del patronat de l’Arxiu Tobella, també relacionat amb “el tema dels números”.

Diu que “totes les entitats que munta el poble”, tenen un punt flac, la part econòmica. “Si no funciona el tema econòmic, arriba un moment que no poden tirar endavant i s’ha de vigilar molt aquesta part”, assegura.

“Els números mai m’han fet por, el que em feia por és quan quedaven de color vermell. Tinc una certa facilitat per veure’ls passar i s’han de fer quadrar com sigui”, explica. I afegeix que “al final, tot es redueix a la part monetària”.

Li agrada la cultura, però sobretot li agrada la filosofia. El seu filòsof de capçalera i li “encanta”, és Plató. “Al seu llibre ‘La República’ parla de la caverna i fa tres mil anys que es va escriure i no ha canviat res. Es pot extrapolar a avui dia”.

Creu que l’Ateneu Terrassenc “té futur”, però veu que la gent jove “ve a fer una activitat, però són reticents a implicar-se gaire”. I afirma també que l’Ateneu “no és un esport de risc”.

Publicitat
To Top