Publicitat
Gent de Terrassa

“Totes les èpoques són bones si t’ho passes bé i m’ho he passat bé”

/ Alberto Tallón

Tomàs López, catedràtic d’enginyeria mecànica jubilat

El seu pare era llicenciat en Ciències Exactes, però va seguir un camí alternatiu, i va estudiar Enginyeria Mecànica. “A mi m’agradaven les matemàtiques i la mecànica, i també el tèxtil”. Quan va guanyar les oposicions de catedràtic, la plaça la va guanyar a San Sebastián, on va estar quinze anys. “Allà vaig estar molt bé, ensenyant, i també vaig fer amistats amb els altres professors. Era molt divertit anar a les societats gastronòmiques i fer de basc”.

Exercir com a professor l’ha fet “sentir-me molt bé perquè jo gaudia ensenyant als altres”. I afegeix que “és una satisfacció” haver pogut ajudar a alumnes que tenien moltes dificultats per superar algunes assignatures.

L’any 1979 va tornar a Terrassa. “Tenia al cap tornar perquè aquí tenia els amics”, explica. A San Sebastián ja va començar a relacionar-se amb el món de l’esport, i de nou a Terrassa va continuar, lligat al bàsquet, i també en altres esports. “Vaig portar el bàdminton a Terrassa”, recorda.

Va ser president de l’Epic, club del qual lamenta el seu final, i afirma que “quan vaig arribar hi havia quatre o cinc seccions i quan ho vaig deixar n’hi havia setze”. Amb noranta anys, es troba “molt bé” i creu que “ara hi ha una altra forma de viure, però totes les èpoques són bones si t’ho passes bé, i jo m’ho he passat bé. No tinc res a envejar a ningú”.

Actualment, és el president de l’Associació de Professors Universitaris Jubilats de Catalunya. “Fem excursions i ho passem bé. Quan et jubiles has de fer alguna cosa, si no, t’avorreixes”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top