Publicitat
Gent de Terrassa

“A les guerres he vist de tot i coses que m’agradaria no haver vist”

/ LLUÍS CLOTET

THOR JUDOROVICH; FOTÒGRAF, ESCRIPTOR I GUIA DEL PARC AUDIOVISUAL

Té una empresa que es dedica a fer rutes culturals i viatges a l’estranger que es diu GoBcn. A partir d’aquí, va proposar al Parc Audiovisual fer unes visites concretes, “desmarcant-me d’aquesta història paranormal” que rodeja al Sanatori de Terrassa. “És una mica com interpretar, conjugant cultura i oci, perquè la gent es diverteixi”.

Els seus pares va ser els artífexs perquè “m’enamorés del cinema”, sobretot del clàssic i és molt fan de l’actor Stewart Granger. “Ell i l’Errol Flynn eren els millors fent servir l’espasa” en escena. Afirma que “no sé viure sense el cinema i cada dia he de veure una pel·lícula clàssica. El cinema, a mi, m’ha de fer somiar”.

Els seus pares eren de l’antiga Iugoslàvia i li van posar Thor. “El meu pare em volia posar un nom nòrdic”. Reconeix que “és un nom que de petit et marca molt” per la mitologia i pels còmics.

És fotògraf i escriptor. Ha publicat llibres de diferents estils. “Soc molt eclèctic, toco molts temes”, assegura. La fotografia li ve de petit i per la seva passió pel cinema. “En la fotografia vaig trobar una manera de poder expressar aquestes ànsies de ser director de cinema”, manifesta

Va ser reporter de guerra, cobrint conflictes com el de l’antiga Iugoslàvia, a Ruanda o a Txetxènia. “A les guerres he vist de tot i coses que m’agradaria no haver vist. Ho vaig fer perquè la història s’ha de viure en primera persona”. Afegeix que a les guerres “veus que l’ésser humà és capaç de fer coses més increïbles per amor i les més increïbles per odi”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top