Publicitat
Gent de Terrassa

“Abans la política era una altra cosa, molt més respectuosa”

/ Nebridi Aróztegui

Aleix Pons, enginyer químic i president de l’Arxiu Tobella

Tot i que va estudiar Enginyeria Química, no ha exercit mai. “La química m’havia agradat de petit i, de fet, el meu avi tenia una petita fàbrica de rentar i tenyir taps, i jo els estius l’ajudava”. Va fer de seguida un màster de gestió d’empreses, i aquesta ha estat la seva professió, la gestió en diferents àmbits professionals, tèxtil, químic, tecnologia, logística i altres. “La base tècnica et serveix perquè no t’enganyin”, explica.

Ha passat per empreses petites, multinacionals i l’administració. Considera que el més complicat és l’administració. “Els diners són de tots i la gestió s’ha de fer el millor possible i treure’n el màxim rendiment possible”, assegura.

Publicitat

També va ser regidor de l’Ajuntament de Terrassa, amb Convergència i Unió. “Vaig estar a l’oposició durant uns anys molt macos, de 1991 a 1994. Llavors la política era una altra cosa, molt més respectuosa i hi havia un ‘fair play’ que ara no hi és”. Recorda que “vam donar suport a moltes iniciatives” del govern municipal perquè tot era per a la ciutat.

Va donar classes a diferents centres i ha presidit Òmnium Cultural a Terrassa i ara és el president de l’Arxiu Tobella. “Tinc una formació tècnica, però sempre m’ha tocat col·laborar amb entitats culturals”, assenyala. Destaca la importància de treballar en equip, per sobre d’individualitats.

Publicitat
To Top