Gent de Terrassa

“Em costa dir que no quan es tracta d’un projecte cultural”

/ Nebridi Aróztegui

Josep Maria Pey, propietari d’una empresa de turisme cultural

La seva formació abasta diferents camps i es va llicenciar en geografia i història, va fer un màster en Turisme Cultural, també es va formar com a cap administratiu i altres cursos. “Sempre he estudiat el que m’agradava”, explica. Però, a l’hora de definir-se diu que és “un activista cultural” i, de jove, inclús es descriu com “un hiperactivista cultural” i no faltava a qualsevol proposta que es presentés.

Ha treballat a diferents empreses, compartint feina i estudis, fins que va aterrar a l’IMCET. Després va passar a ser director de Cultura a l’Ajuntament de Matadepera. Posteriorment, va ser el primer gerent de la XATIC (Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya). Ara fa uns anys, va crear El Generador, una empresa de turisme cultural, molt centrat en el turisme industrial.

“El turisme és anar a culturitzar-se, a veure com viu altra gent, la seva gastronomia, els seus costums, i conèixer i cultura van molt lligat”, comenta. Cada vegada més, diu, aquesta mena de turisme “té més acceptació” i afegeix que “el que atrapa més del turisme industrial, és el fet social”.

Publicitat

La cultura forma part inseparable de la seva vida i afirma que “em costa dir que no quan es tracta d’un projecte cultural”. Creu, però, que “ha canviat en molts sentits i el seu concepte també” i ara tot és més professional.

També és prolífic quant a aficions. “M’agrada nedar, passejar per la muntanya i també viatjar”, assegura. Toca amb Els Ministrils del Raval i està obert a participar en projectes interessants.

Publicitat
To Top