Publicitat
Gent de Terrassa

“Trobo clòniques a totes les ciutats i hem de repensar-les”

/ Alberto Tallón

Maria Costa, exregidora i comerciant

“Vaig nèixer al carrer de la Font Vella, on hi havia la Llibreria Costa. Per tant, ja vaig néixer a un comerç”, explica. Després va tenir una empresa que feia trofeus i medalles, i, posteriorment, va tornar al sector del comerç. Va estudiar joieria, perquè “m’agrada dibuixar i sempre m’han agradat les coses artístiques”.

Durant trenta anys, va exercir de comercial, viatjant per tot Europa. “El fet d’anar sola amb el cotxe d’un cantó a l’altre, t’ensenya. Trobo que ara la gent es queda molt a la seva àrea de confort i els hi costa molt sortir”, apunta.

Es va anar relacionant amb associacions relacionades amb el comerç i va ser presidenta de Terrassa Centre. Considera que “les ciutats han quedat molt iguals i ens faltaria una mica de personalitat” i diu que “trobo clòniques a totes les ciutats i hem de sortir d’aquí i repensar-les amb espais cívics i per a la convivència”.

Va ser una de les impulsores de la Fira Modernista “Necessitàvem tenir alguna cosa pròpia i que fos divertida”, recorda. Està satisfeta amb el resultat, però, creu que “ha anat canviant i necessitaria una altra volta”.

Durant 12 anys, va estar a l’equip de govern de l’Ajuntament. “Llavors, l’ajuntament era com una gerència de la ciutat” i afirma que “estàs a peu de trinxera i la gent el que vol és que els hi resolguis una sèrie de problema”.

Entre les seves preferències, quan pot gaudir de temps lliure, destaquen la lectura i també li agrada molt cuinar. Una altra de les seves grans aficions és dibuixar “amb retoladors”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top