Publicitat
Gent de Terrassa

“Soc partidari que els bons entrenadors estiguin a la base”

/ Nebridi Aróztegui

Xavi Fernández, coordinador a l’Escola de tenis adaptat del Vallès

“Sempre havia fet esport” i va practicar-ne diversos – bàsquet, futbol o trial– fins que, amb el seu germà, va començar a jugar a tenis. Va iniciar-se a Castellar del Vallès i, com que “volia jugar en terra”, va aterrar a l’Atlètic. I, més tard, va entrar a la junta de la secció de tenis.

Amb l’entrada d’un soci en cadira de rodes, que volia jugar a tenis, li van proposar “pilotejar” amb ell, i va acceptar. I es va començar a involucrar amb aquesta disciplina. Posteriorment, la Federació Catalana li va demanar que portés la coordinació del tenis adaptat i, l’any 2010, es va crear l’Escola de Tenis Adaptat del Vallès, a l’Atlètic, i que ara compta amb set jugadors.

Va competir com a jugador, si bé assegura que “el tenis és un ‘hobby’ perquè jo treballo de metal·lúrgic” en una empresa familiar. “No tinc nivell per haver-me dedicat al tenis” i afegeix que “és un esport molt explosiu i et buides molt i és dur a nivell de cap i has d’estar molt concentrat”.

Ha fet d’entrenador de nens petits i diu que “és dur, perquè has d’estar molt a sobre d’ells” i manifesta que “soc partidari que els bons entrenadors han d’estar a la base”. També ha fet tasques d’arbitratge i ha participat en alguna Copa Davis i també, cada any, fa de jutge al Godó. “La bola va molt ràpida i has d’estar molt a l’aguait”, explica.

La moto és una de les seves grans aficions. “Fem rutes amb la meva parella per la carretera. Sempre m’ha agradat i a col·legi anava en moto”, explica. Durant un temps ho va deixar, però ho ha recuperat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top