Publicitat
Gent de Terrassa

“La cultura popular és un element molt important de cohesió”

Artur Moncal, vicepresident de la coordinadora de cultura popular de Terrassa - Retrat Nebridi Aróztegui
/ Nebridi Aróztegui

Artur Moncal, vicepresident de la coordinadora de cultura

Ha fet de mestre “tota la vida” i la vocació va començar “quan era petit”. Va viure coses lamentables de tracte quan anava a l’escola i va decidir per decantar-se per aquesta professió. Ha ensenyat majoritàriament a adolescents, i explica que a aquestes edats “estan plens de vida i és important ajudar-los a conduir i la dificultat era un al·licient.

La seva relació amb la cultura popular és també de sempre. “Des dels quatre anys sempre he tingut inquietud de participar”, recorda. Va viure una part de la postguerra i “aquella etapa l’havíem d’enterrar”. “Vaig tenir la sort de participar d’aquest renaixement de la ciutat i va estar des dels seus inicis amb els Minyons de Terrassa, i també està a altres, com el Ball d’en Serrallonga. Ara és vicepresident de la Coordinadora de Grups de Cultura Popular.

A Terrassa, a nivell de cultura popular, creu que “som punters” i recorda que “això de tenir una cinquantena de capgrossos” no passa a altres racons. “A la cultura popular hi ha gent d’orígens molt diversos i vivim en plena harmonia i és un element molt important de cohesió a la ciutat”.

Fa cinquanta anys que està vinculat al Centre Excursionista de Terrassa i és partidari d’anar als llocs, no conèixer-los per explicacions. “La gràcia és que, ja que estem aquí, hem de viure amb les possibilitats que té aquesta terra”.

És aficionat a la fotografia i a l’astronomia. I forma part dels Cants de la Llibertat que, cada dia, des de fa quatre anys, canten al Raval de Montserrat, davant de l’Ajuntament.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top