Publicitat
Gent de Terrassa

“No he perdut mai la fe i batallo per una església més democràtica”

Josep-Maria Font, director de la Fundació Torre del Palau
/ Alberto Tallón

Josep-Maria Font, director de la Fundació Torre del Palau

Va estudiar Comerç a l’Escola Pia, que era “el que estudiàvem els pobres”, diu. No tenia els 14 anys complerts i va entrar a treballar a un despatx d’una empresa del tèxtil, però va seguir formant-se. “De jovenet sempre he estat un activista”, assenyala, i recorda les feines que ha fet, com organitzar concerts de la Nova Cançó, crear Rialles, recuperar el Retaule Artístic d’Ègara o ser un dels impulsors de la pedagogia de l’espectacle. Molt de tot això, en uns temps convulsos “de molta lluita i de molt esforç”.

Va fer teologia i va ser capellà uns anys, fins que ho va deixar. “No he perdut mai la fe, tot i que ara no està de moda i segueixo batallant per una església més evangèlica i democràtica i reivindico que el bisbe s’esculli escoltant el poble”.

Es va casar i va continuar amb les seves activitats socials. “Sempre m’ha interessat la cultura” i continua “pedalant, sempre a dalt de la bicicleta, intentant no parar de pedalar per no caure”. Va ser escolta de petit i això i “l’educació que vaig rebre marca la meva vida i aquest altruisme i li dona sentit”.

És director de la Fundació Torre del Palau i apunta que “costa molt trobar relleu i gent que tingui compromís i em costa molt de comprendre”. Assegura que “m’ho passo bé treballant i no em sé veure en una altra cosa que no sigui de gestió cultural i de país”.

La seva gran afició és col·leccionar segells, tot i que ara és una tasca més complicada. “El govern s’ho va carregar”, lamenta, amb els segells d’ara. Molts dels segells tenen relació amb l’escoltisme.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top