Publicitat
Gent de Terrassa

“És un gran equipament, però a darrere hi ha una feina dura”

/ ALBERTO TALLÓN

Adrià Fornés, director de la Factoria Cultural de Terrassa

Va estudiar Història per una professora que va tenir a tercer de BUP que “l’explicava com si fos un conte i a mi em meravellava. I jo volia ser com ella”. La seva il·lusió, quan estudiava, “era ser professor a un poble de muntanya” i s’imaginava fent això. I va fer classes durant un temps a Barcelona.

Quan va entrar a col·laborar en una editorial que feia catàlegs d’art, tot va canviar. “Allà vaig començar a veure tot el procés de creació d’una exposició”, diu i afegeix que “fer una exposició és com desplegar un llibre”. I va veure que l’art i la seva gestió era el que realment li agradava.

Va crear una empresa, “CulturArt” enfocada a l’art i a les exposicions i va estudiar un màster en gestió cultural. Aterra al que llavors era el Centre Cultural, ara Factoria Cultural, per proposar una exposició sobre Josep Maria Subirachs i li van plantejar ser el responsable d’exposicions.

Amb el temps, va arribar a ser el director. “És un gran equipament i sempre li he vist un gran potencial i em sento còmode, però a darrere hi ha una feina dura”, explica.
Sobre la dansa diu que “és una disciplina magnífica i molt completa i a mi m’ha captivat” i afegeix que “som un referent i el que fem aquí no passa enlloc”. “Una de les coses importants, no només és portar una bona companyia, sinó omplir l’auditori”, diu.

A més de la música i cantar en una coral, altres de les seves aficions són, quan pot, anar a córrer i anar a nedar a la piscina. No sempre té temps, per la feina, per poder practicar les dues coses.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top