Publicitat
Gent de Terrassa

“Com a director proves una mica de tot per saber de què parles”

Pol Pastor, director de la Banda de Terrassa

El seu pare era “molt fan” de la música. “Soc el petit de cinc germans, ho va provar amb ells i amb mi va tenir el premi, perquè soc l’únic que s’hi ha dedicat”. Va començar a l’escola de música del seu poble, Santa Coloma de Queralt, i després va passar al Conservatori d’Igualada.

Li agradava la direcció i ho va estudiar a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya). La qüestió era fer alguna cosa relacionada amb la música. “Com a director intentes provar una mica de tot per saber de què parles”, comenta i, a més de piano, també va aprendre orgue i trompeta. “L’orgue és com una banda, però amb una sola persona”, assegura.

Va estar un any estudiant a Viena on “vaig aprendre molt”, recorda. Ha escrit algunes composicions i arranjaments, encara que creu que “la direcció és molt interessant i interpretar amb un gran conjunt té molts vessants i m’encanta el tracte humà”.

Joan Grimalt, professor seu a l’ESMUC, el va recomanar per dirigir la Banda de Terrassa. “És una formació força interessant, que podem equiparar a una orquestra, i no n’hi ha cap altra d’igual a la ciutat”, diu. També fa de coordinadora l’Escola de l’Orfeó Lleidatà o dona classes a l’Institut de Teatre, entre altres. “El director és un docent i més en el nivell que estem portant nosaltres”, apunta.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top