Publicitat
Gent de Terrassa

“M’encanta fer de docent i fent de tutora m’ho passo pipa”

Maria Gental, directora de la Xarxa de Biblioteques de Terrassa

Va estudiar Biblioteconomia i Documentació per “una casualitat de les opcions de la universitat”, explica. En realitat volia fer Traducció i Interpretació i INEF. “M’agradava molt l’esport i jugava a bàsquet i estudiava anglès”, diu, però una lesió i no passar una prova, la van conduir a aquesta carrera. “Com que no sabia que fer, vaig triar una carrera de pocs anys i que tingués una bona sortida laboral”.

Els dos primers anys de carrera no li van agradar, però les pràctiques que va dur a terme la van acabar de convèncer. Després de diverses feines, va guanyar la plaça de directora de la biblioteca del districte 2 de Terrassa. I també va fer un màster de gestió cultural.

Més tard, va ser directora de la Biblioteca Central i ara dirigeix tota la xarxa de biblioteques públiques de la ciutat. “Sembla completament una altra feina i és molta gestió pura i dura i estic lluny del què és el dia a dia d’una biblioteca” assegura. “Al principi el càrrec se’m va fer gros i inclús vaig dubtar si havia fet bé d’acceptar la plaça, però amb els anys, agafes experiència”, diu.

També fa de tutora i de professora de gestió cultural a la UOC (Universitat Oberta de Catalunya) i abans també havia donat classes durant dos anys a la Universitat de Barcelona. “M’encanta fer de docent i fent de tutora m’ho passo pipa”, manifesta.

Publicitat
To Top