Publicitat
Gent de Terrassa

“El futbolista d’ara és més professional i entrena més”

/ Alberto Tallón

Antonio Linares, exfutbolista i exentrenador

És d’origen gallec i va començar a jugar a futbol a un col·legi de la Corunya. Després va estar al Fabril, filial del Deportivo, i a l’Órdenes, fins que fitxa per la Ponferradina, on va començar a destacar com a golejador, despertant l’interès del Ràcing de Santander, a Segona Divisió. Allà coincideix amb jugadors que més tard aniran al Real Madrid, com Santillana o Aguilar.
L’any 1972 arriba al Terrassa FC, on no va tenir sort, ja que es va lesionar. Però a aquesta ciutat va conèixer la que és la seva dona. La seva carrera futbolística va seguir, fins que es va retirar, amb 38 anys. “Vaig tornar a Terrassa per amor i em vaig quedar”, afirma.

Va formar-se com a entrenador i va dirigir a equips com la Gramenet, el Terrassa, l’Horta o el Manresa. “És molt diferent ser jugador que entrenador, que ho passa pitjor i el que s’equivoca”, comenta. Opina que “el futbolista d’ara és més professional i entrena més”.

També creu que l’entrenador actual no té res a veure de quan ell ho era. I diu que “el futbol, per a mi, era el súmmum”. Del futbol modern, elogia l’aparició del VAR, ja que considera que “ajuda molt a l’àrbitre en les seves decisions”.

Quan va penjar les botes, va entrar al Banc de Santander, després de guanyar-se una plaça. “No em va costar adaptar-me”, diu. De fet, va compatibilitzar durant molts anys la seva feina i les banquetes.

Quan era més jove li agradava molt jugar a tennis, però amb els anys ho va deixar. Li agrada molt veure futbol, i també altres esports en general. I també li agrada passar les estones amb la seva família.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top