Publicitat
Gent de Terrassa

“El tema històric i l’artístic van lligats i un no s’entén sense l’altre”

Àngel Morillas, coordinador de patrimoni de la Unesco

Primer va estudiar per mestre i, més tard, es va formar en història i Història de l’Art. “Les dues coses són la meva passió i per això vaig estudiar les dues carreres”, explica. De sempre, tenia molt clar que la seva vocació era la de donar classes i ho ha fet al Karmel. Assegura que “sempre m’ha entusiasmat molt aquest món i he viatjat per veure l’art en directe” i afegeix que “als meus alumnes, quan els hi passava les diapositives, els hi deia que ho havien d’aprendre, però que havien d’estar allà, perquè les obres et parlen, si estàs obert”.

Afirma que “sempre vaig al tema històric i després passo a l’artístic, perquè van lligats i un no s’entén sense l’altre”. Els períodes que més li agraden de la història són “els que trenquen amb el passat”, com és el cas del Renaixement. Lamenta que, avui en dia, la tecnologia passa per sobre de la història i la filosofia.

És coordinador de patrimoni de la UNESCO a Espanya. Els temes internacionals i els seus organismes l’interessaven molt, especialment aquesta, que està relacionada “amb els meus camps”, l’educació i la cultura. Amb el temps, va aconseguir membre d’ICOMOS (Consell Internacional de Monuments i Llocs). Treballa en ferm per obtenir que les esglésies de Sant Pere siguin declarades patrimoni mundial. Confia que s’acabi assolint.

L’excursionisme és una de les seves aficions, i el practica amb una secció del Rotary Club, del qual és membre. També li agrada viatjar, el teatre o la música. “Tot el que sigui cultural”, assegura.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top