Publicitat
Gent de Terrassa

“La infància determina molt la salut que tindràs després”

/ Alberto Tallón

Maribel Casas, veterinària i professora assistent a ISGlobal

Els animals i la veterinària sempre li havia agradat i per això va estudiar aquesta disciplina, encara que admet que “ara faria Medicina”, que, considera, que “està bastant relacionat”. Li agradava més el món dels grans animals de granja més que el vessant clínic de petits animals.

Després va fer un doctorat, tot i que en principi no estava convençuda i va estar uns anys fent recerca. La seva feina actual la desenvolupa a l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal).

Va estar un any a Rotterdam “per un contracte del ministeri” i apunta que “la recerca es basa a tenir ajuts estatals, perquè si no és molt complicat”. Explica que “una estada a fora, en tots els sectors de recerca, és millor per al teu currículum”. Afegeix que “no s’inverteix gaire en recerca i la carrera científica és complicada”.

A la seva feina treballen per “explicar la part del component ambiental de les malalties per poder-les prevenir”, afirma i ho fa en població infantil. “L’objectiu principal és tenir més evidències de què passa i, per tenir respostes, s’han de fer estudis potents”, diu.

Estudien els efectes que té l’exposició ambiental durant l’embaràs, que és quan “estem més susceptibles” i les afectacions al principi de la vida, “afecten al llarg de la teva vida”. Manifesta que “la infància determina molt la salut que tindràs després”.

Les seves aficions principals tenen a veure amb l’activitat física, però remarca que les fa “a la muntanya”. “M’agrada anar a caminar i en bicicleta de muntanya, i també esquiar”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top