Publicitat
Gent de Terrassa

“M’encanta fer de pont entre la part humana i la tecnològica”

/ Alberto Tallón

Ramon Pursals, arqueòleg digital

Es va formar com a enginyer industrial i explica que “sempre m’ha agradat automatitzar coses, fer les coses fàcils” i l’enginyeria “ha agafat una mica aquest concepte”. Després, la vida, comenta, “m’ha portat a la domòtica”. Quan va acabar la carrera, va dedicar-se a feines que defineix com “molt de paper, allò que toques i no mous res, i em vaig donar compta que volia fer coses que servissin”.

Actualment, treballa a Alfred Smart, una empresa que es dedica a l’automatització d’habitatges i edificis. “El que fem és digitalització d’espais, coses molt pràctiques”, detalla. No veu aquest sector com una cosa de futur i assegura que “és el present” i afegeix que “t’obliga la normativa i la gent ho vol”. Declara que “la comunicació s’ha tornat indispensable” i que “quan una persona arriba a un lloc el primer que pregunta és si allà hi ha wifi”.

Un viatge a Kuwait el va convèncer d’automatitzar habitatges a baix cost. “Hi ha coses molt simples i barates, que permeten ajudar a la gent”, explica. “Ara es fa servir el concepte internet de les coses, una tecnologia per fer les coses més fàcils”, apunta. I avisa que tot plegat “amb equilibri, et dona una vida més tranquil·la, però si ho utilitzes per controlar, et pots tornar boig”. Assenyala que “m’encanta fer de pont entre la part humana i la tecnològica”.

En els moments de lleure, jugar a pàdel és una de les seves predileccions. També li agrada jugar als escacs i l’esport en general, sempre amb l’objectiu de “cuidar l’elasticitat”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top