Publicitat
Gent de Terrassa

“M’atreia conèixer altres realitats fora de la meva”

Toni Massagué i Casals, mestre i rondallaire

Arran de plantejar-se fer un voluntariat a Bolívia, va decidir que hi havia d’anar format. Volia fer una cosa que li agradés i, a la vegada, que fos d’utilitat. Va fer una llista i van quedar dues opcions, Infermeria o Magisteri, que és el que al final va estudiar. Comenta que “sempre dic que potser vaig triar ser mestre per després poder fer un servei”. I a Bolívia li va ser útil.

Al principi va treballar a l’Escola El Cim, primer a la biblioteca i més tard fent classes a Primària. Ja havia estat un mes a Bolívia l’any 1993, que va ser “l’experiència que em va tocar”. Va ser Bolívia “de casualitat”, tot i que la seva intenció inicial era anar al Senegal. Posteriorment, va fer una segona estada, aquesta més llarga. La manca d’una subvenció que s’esperava, la va suplir fent de tot, actuacions, venent samarretes i altres accions que li van permetre anar cap al país sud-americà. I s’hi va passar deu anys.

En principi era per dos anys, però, recorda, “m’hi trobava tant bé” que va continuar com a voluntari a una parròquia. L’any 2004, va fundar la Fundació Sembrando Esperanza (Fundase). Va ser el seu primer director.

El que el mou a aquest vessant solidari i de voluntariat té certs orígens per la seva formació a l’Escola Pia. “M’atreia conèixer altres realitats fora de la meva i no quedar-me aquí tancat”, apunta.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top