Publicitat
Gent de Terrassa

“Ser corresponsal és el millor que es pot fer en aquest ofici”

Rosa Massagué, periodista

“Soc el compliment de la frustració del meu pare”, assegura. El seu pare era comptable i havia col·laborat en diversos mitjans, però la Guerra Civil ho va estroncar. “De petita, em duia a la impremta del diari i a l’estació a dipositar les cròniques al tren-correu per enviar-les a Barcelona i tot això em va agradar i sempre deia que volia ser periodista”, manifesta.

No ha contemplat mai altra cosa que no sigui premsa escrita. “M’agrada molt llegir i és resultat de la lectura voler escriure i quan era jove, ser periodista volia dir premsa escrita”, recorda. Abans d’aterrar a “El Periódico”, va estar a diversos mitjans. “En el “Tarrasa Información” feia una pàgina fixa, que es deia “Fémina”. També va estar a la revista Garbo, on va “aprendre què no s’ha de fer en el periodisme”, assenyala.
Va ser corresponsal cinc anys a Londres i set a Roma, ja a “El Periódico”. “Ser corresponsal és el millor que es pot fer en aquest ofici”, apunta i afegeix que “estar en un altre país et dona una altra visió de les coses i estàs molt sol i t’has d’espavilar molt”.

Lamenta, però, que “ara la immediatesa ho mata tot i tothom té pressa i has d’estar constantment enviant coses i no hi ha temps per a la reflexió i contrastar”. Ha fet classes, però admet que “no és la tasca que més li agrada i ha escrit un llibre i en va tenir prou.

L’òpera clàssica del segle XX és una de les seves passions. També li agrada molt llegir, principalment novel·les i de gairebé tots els gèneres. Bèl·liques i romàntiques, més aviat, no són de la seva devoció

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top